Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο Γιαννης Πλακιωτάκης για την επίθεση που δέχτηκε ο Βασίλης Οικονόμου

Στον Ερυθρό Σταυρό μετέβη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την επίθεση που δέχτηκε ο Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια, για να ...
....πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Εξερχ'όμενος ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε τις εξής δηλώσεις:

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Μόλις ενημερώθηκα από το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου, για τον άγριο ξυλοδαρμό του σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Έσπευσα αμέσως στο Νοσοκομείο για να του συμπαρασταθώ και να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας του.
Θέλω εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να καταδικάσω απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, να καλέσω την αστυνομία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα.
Όσοι προσπαθούν να πλήξουν, τόσο το δημοκρατικό μας Πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό.
Καλώ τη κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών, που μερίδα στελεχών της προστατεύουν, να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο.
Τέλος, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, οι όποιες πολιτικές διαφορές, λύνονται με διάλογο και όχι με βία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κ. Οικονόμου, γιατί δεν γνωρίζουμε…
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, αυτή την ώρα γίνονται εξετάσεις, ο Βουλευτής βρίσκεται, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο, σε καλή κατάσταση, ελπίζω και οι κλινικές εξετάσεις να αποδείξουν το ίδιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχει χτυπήσει αρκετά;
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Αρκετά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μήπως επικοινωνήσατε;
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Δεν έχω επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Καλώ όμως την ελληνική αστυνομία να δράσει άμεσα, να συλλάβει τους ενόχους και βεβαίως να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το άβατο των Εξαρχείων εν τέλει κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορούν να το διασπάσουν;
Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γι’ αυτό κάλεσα την κυβέρνηση να θέσει στο περιθώριο τα αντιεξουσιαστικά στοιχεία, να αναλάβει πρωτοβουλίες και επιτέλους τα θέματα να λύνονται με διάλογο, με πολιτική συναίνεση και όχι με βία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: