Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

"Πόλεμος" μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και γερμανικής Πρεσβείας!

Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt η οποία έγραψε χθες (επικαλούμενη πηγές από την ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα), ότι η ...
.... πρώτη αξιολόγηση δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, άρα κα καθυστερήσει κι άλλο η συζήτηση για το χρέος, και ότι η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη», υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά και εκνευρισμός στην κυβέρνηση για τη στάση των δανειστών.
Η οργισμένη ανακοίνωση με την οποία απάντησε στο δημοσίευμα το Μέγαρο Μαξίμου είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση, η ηγεσία της οποίας θεωρεί ότι σκόπιμα καλλιεργείται η αίσθηση της αποτυχίας του προγράμματος και μία εικόνα πολιτικής αστάθειας με διπλό στόχο.
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, προχώρησαν σε μία σκληρή ανακοίνωση κάνοντας μάλιστα λόγο για αμετανόητους και εμμονικούς εχθρούς που παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης
«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.
Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.
Περαστικά… ».
Η απάντηση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα
Απάντηση στην ελληνική πλευρά, δίνει τώρα η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, μετά και την πρωτοφανή σε ύφος ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού.
«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας.
«Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές» προσθέτει στη συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: