Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας στους Ν.Υ. Τimes: "Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις μόνος σου την Ευρώπη"

"Βασίλειο της γραφειοκρατίας", χαρακτηρίζει τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στους Ν.Υ. Τimes εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ...
... μέλλον της Ευρώπης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει λόγο για "ζουρλομανδύα", για τις πολιτικές του Βερολίνου και των Βρυξελλών και αναφέρει ως "λάθος φάρμακο" τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα, ενώ επισημαίνει ότι στις ΗΠΑ η ανάκαμψη ήρθε πολύ πιο γρήγορα. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πάντως ότι θεωρεί ακόμα τον εαυτό του ευρωπαϊστή, σημειώνοντας ότι ενθαρρύνεται από την άνοδο της αριστεράς στην Ισπανία και την Πορτογαλία. 
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη της», λέει, τονίζοντας ότι "δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος σου». 
«Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί», σημειώνει αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις. 
Ο τίτλος του άρθρου είναι "Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της;» και σε αυτό ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι στην Ε.Ε. υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες. 
«Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον» καταλήγει .

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: