Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η οικογένεια Γρηγορόπουλου φτύνει τον Ρωμανό: «Δε θα ανοίξουμε διάλογο με τρομοκράτες ... οι απειλές για ''Μαύρο Δεκέμβρη'' προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη»

Η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως «Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους» - Την ίδια ...
... ώρα, εμφανίζεται ενοχλημένη από την «προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα».
Καταδικαστική απέναντι στη βία και στις πρόσφατες διακηρύξεις του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού, αλλά και ομάδων του αναρχικού χώρου, που προαναγγέλλουν βίαιες ενέργειες μέσα στον Δεκέμβριο, είναι η μητέρα του 15χρονου δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η κυρία Τσαλικιάν λέει στο περιβάλλον της ότι «δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ'όπου και αν προέρχονται. Θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις για αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα ο σύντροφος της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

«Ανησυχεί για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της, Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει» συμπληρώνει.

Η κυρία Τσαλικιάν είναι αντίθετη με την αστυνομική βία όπως και με αυτές τις διακηρύξεις, και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως «Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους», σημειώνει.

Παράλληλα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κ. Τσαλικιάν εμφανίζεται ενοχλημένη από την «προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: