Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η "Δράση" χαιρετίζει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας

"Η Δράση χαιρετίζει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία Fraport-Ομίλου Κοπελούζου. Πρόκειται για μία ...
... ιδιωτικοποίηση με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το δημόσιο ταμείο και τις τοπικές κοινωνίες, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Σε μία εξόχως τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, είναι ντροπή η συστηματική κατάταξη των αεροδρομίων ανάμεσα στα χειρότερα παγκοσμίως.
Όπως και η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά πριν από μερικά χρόνια, που τότε συναντούσε λυσσαλέες αντιδράσεις κάθε είδους κακώς εννοουμένων συμφερόντων αλλά σήμερα έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους (πλην ιδεολογικά κολλημένων), με την αύξηση της παραγωγικότητας, τις νέες θέσεις εργασίας, την προσέλκυση ξένων μεγάλων πελατών και, κυρίως, τη συντριπτική υπέρ του σύγκριση με το μέρος που έχει μείνει υπό κρατική διαχείριση, έτσι και η παραχώρηση των αεροδρομίων θα έχει και σημαντικό παιδευτικό χαρακτήρα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά και για την κυβέρνηση, που σύρθηκε ακούσα σε μία σωστή απόφαση."

Δήλωση μας πριν λιγο που βγήκε παράλληλα με την ακόλουθη δήλωση του ιδρυτή της Δράσης Στέφανου Μάνου:
"22 χρόνια μετά την πρωτοποριακή σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Επιτέλους!
2 χρόνια άχρηστων κυβερνήσεων που, για να προστατεύσουν τοπικά ανομολόγητα μικροσυμφέροντα, αποστέρησαν τον τουρισμό από μια βασική υποδομή. Απομένει το σημαντικότερο μετά το Ελ. Βενιζέλος αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Αν επιτέλους γίνεται το σωστό με τα περιφερειακά αεροδρόμια το οφείλουμε αποκλειστικά στην επιμονή της τρόϊκας που αγνόησε τις ηλίθιες αντιρρήσεις και προκαταλήψεις της αριστερής κυβέρνησης."
"Η Δράση χαιρετίζει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία...
Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis B στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: