Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Αυτόν "δείχνει" η Ντόρα Μπακογιάννη για τη νοθεία στη ΝΔ το 2009!

Σοβαρές διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 έγινε νοθεία ώστε να εκλεγεί ο Αντ. Σαμαράς από τον πρώτο γύρο. Τότε ο κ. Σαμαράς είχε ...


... λάβει 50,31%, δηλαδή για ελάχιστες χιλιάδες ψήφους δεν χρειάστηκε δεύτερος γύρος... 
Η κ. Μπακογιάννη επιμένει και λέει ότι τότε έκανε πίσω και δεν δημιούργησε θέμα για να διαφυλάξει την ενότητα της ΝΔ. 
Όμως δημοσίως αποφεύγει να πει περισσότερα και κυρίως να εξηγήσει ποιοι μπορεί να συνέβαλαν σε αυτή τη νόθευση. 
Κι αυτό έχει σημασία διότι μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς, περιφερειακός υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή, δεν είχε πρόσβαση στους κομματικούς μηχανισμούς -οι οποίοι ελέγχονταν καθ' ολοκληρίαν από τους καραμανλικούς- για να μπορεί να παρέμβει και να επηρεάσει έστω κατ' ελάχιστον τα αποτελέσματα. 
Άλλωστε, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, άνθρωπος του Καραμανλή, αντιμετωπίζει από τότε το αβυσσαλέο μίσος του κ. Σαμαρά διότι δεν τον βοήθησε στην εσωκομματική αναμέτρηση. 
 Επομένως; 
Πού πατάνε οι καταγγελίες της κ. Μπακογιάννη; 
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-Gr, η κ. Μπακογιάννη αναφέρεται στο τμήμα του καραμανλικού μηχανισμού που τότε αυτονομήθηκε και επειδή η ίδια δεν του έδωσε στέγη στήριξε τον κ. Σαμαρά. 
Αυτό το τμήμα είχε επικεφαλής τον Μενέλαο Δασκαλάκη ο οποίος το 2006 με απόφαση του Κώστα Καραμανλή ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. 
Από τη θέση αυτή είχε αποκτήσει μεγάλη δύναμη και μπορούσε να ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις ανά την Ελλάδα στη ΝΔ. 
Η βοήθειά του στην εκλογή Σαμαρά αποδείχθηκε καθοριστική και γι αυτό τον κράτησε στο στενό επιτελείο του, αρχικά διατηρώντας τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ και στη συνέχεια ως Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού του κόμματος. 
Η μεγάλη ανταμοιβή ήρθε όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος τον τοποθέτησε τον Ιούλιο του 2012 Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 2015. 
Η θέση αυτή ήταν πολύ κομβική αφού του έδινε πρόσβαση σε ισχυρούς πυλώνες κρατικής και οικονομικής εξουσίας και του επέτρεπε να έχει επαφές με μεγάλους φορείς (όπως ο ΟΤΕ) που επηρεάζονταν από την κυβερνητική πολιτική. 
 Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν έγινε υπουργός Υποδομών, ήταν στην πραγματικότητα λιγότερο ισχυρός... 
 Ο Μεν. Δασκαλάκης απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια να εμφανίζεται στο προσκήνιο, προτιμώντας (για τους δικούς του λόγους) να κινείται περισσότερο στο πολιτικό και εσωκομματικό παρασκήνιο και έτσι να εξασφαλίζει το απυρόβλητο. 
 Τον Απρίλιο του 2015 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στη θέση της Μαριάννας Πυργιώτη - άλλης μιας καραμανλικής που είχε συνταχθεί με τον Α. Σαμαρά. 
 Όμως η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να ταράξει τα νερά, ξύνει πολλές πληγές σε διαφόρους και όπως λέγεται πολλά ξεχασμένα και δυσάρεστα θέματα τώρα μπορεί να αρχίσουν να ανακινούνται από διάφορες πλευρές. Κι έτσι μάλλον θα μάθουμε κι άλλα πολλά...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  [  http://www.press-gr.com/  ] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: