Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Spiegel: "Οι ακροδεξιοί φίλοι της ΝΔ"...

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τα δημοσιεύματα για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει άρθρο για την υπόθεση Μπαλτάκου και κάνει λόγο για... 

στενές επαφές στελεχών της ΝΔ με ακροδεξιά στοιχεία. 

 Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά εκτός από τον Τάκη Μπαλτάκο και το Δίκτυο 21, για τον Άδωνι Γεωργιάδη που «φέρεται να έχει εκδώσει παλιότερα εθνικιστικά και αντισημιτικά κείμενα». 

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα: 
«Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ένα σκάνδαλο πλήττει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς επιρρίπτεται σε ορισμένους από τους πιο στενούς συνεργάτες του ότι είχαν υπερβολικά στενές σχέσεις με νεοναζί και το δεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή». 

Το Spiegel υπενθυμίζει συνοπτικά το χρονικό της συνομιλίας του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και προσθέτει: 
 «Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς. 
Ορισμένοι συνεργάζονται με ακροδεξιούς και εθνικιστές στο διαβόητο «Δίκτυο 21». 
Άλλους τους κυνηγά το πολιτικό τους παρελθόν: ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν μέχρι το 2012 βουλευτής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ και φέρεται να έχει εκδώσει παλιότερα εθνικιστικά και αντισημιτικά κείμενα. 
Τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν: σε δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές βρίσκεται πίσω από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ»... 
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: