Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Τσίπρας - Γλέζος με τον γερμανό Πρόεδρο Γ. Γκάουκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις [video]

Συναντήθηκαν την Πέμπτη ο Α.Τσίπρας και ο Μ. Γλέζος με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Γιόαχιμ Γκάουκ. Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ο Α. Τσίπρας έθεσε το ...


θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου ενώ επίσης τόνισε το αδιέξοδο των αναποτελεσματικών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Η συνάντηση έγινε στο ξενοχοδείο της Μ.Βρετανίας όπου παρευρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο και την βουλευτή Β' Αθήνας Νάντια Βαλαβάνη.
Ο Μ. Γλέζος σε έντονο τόνο κατά τη χειραψία του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, είπε «σας περίμενα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής αλλά δεν ήρθατε», απαντώντας στο σχόλιο του Γιόαχιμ Γκάουκ ότι είναι χαρά και τιμή που γνωρίζει έναν μύθο.
Ο Γκάουκ για να δικαιολογηθεί του είπε ότι θα πάει στις Λιγκιάδες στα Γιάννενα με τον Γλέζο να του απαντάει «άλλο οι Λιγκιάδες και άλλο το Σκοπευτήριο όπου εκτελούσαν ομήρους, αλλά δεν πειράζει, τον συγχωρώ».
Ο πρόεδρος Γ. Γκάουκ, ζήτησε από τον ΑΛ. Τσαίπρα τις βασικές γραμμές τις πολιτικής του ενώ νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας απαντούσε στον διευθυντή του γραφείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ντεβιντ Τζιλ ότι θα τεθεί το θέμα των αποζημιώσεων ακόμα και αν αυτό είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: