Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Η περιφερειακή Βουλή της Κριμαίας υπερψήφισε προσάρτηση με τη Ρωσία

Στις 16 Μαρτίου θα στηθούν οι κάλπες στην Κριμαία για να το καθεστώς της επαρχίας και τη σχέση της με το Κίεβο, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ...

περιφερειακής κυβέρνησης, Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ.

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, θα γίνει με ερώτημα την παραμονή στην Ουκρανία ή την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ήδη, η περιφερειακή Βουλή υπερψήφισε την Πέμπτη την προσάρτηση στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το RT.

Η τοπική κυβέρνηση της Κριμαίας έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνηση που είχε ψηφίσει το Κοινοβούλιο του Κιέβου.

O υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Πάβλο Σερεμέτα, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα για το καθεστώς της Κριμαίας που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου είναι παράνομο. «Η θέση μου είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό» τόνισε από το Κίεβο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συζήτησε το θέμα της Ουκρανίας και του αιτήματος του κοινοβουλίου της Κριμαίας να επιτραπεί στην περιοχή να ενταχθεί στηΡωσία κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι τελευταίες εξελίξεις:
  • Για πιθανές «πράξεις προβοκάτσιας» στην Κριμαία, οι οποίες θα επιχειρηθεί να χρεωθούν στις ουκρανικές αρχές προειδοποιεί το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Interfax.
  • Η Κριμαία θα μπορούσε να υιοθετήσει το ρωσικό ρούβλι ως επίσημο νόμισμα, δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος.
  • Σχέδια για «εθνικοποίηση» κρατικής περιουσίας της Ουκρανίας από τις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: