Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Με ανακοίνωση ο Λαφαζάνης διαψεύδει "το ΒΗΜΑ" (του Μαξίμου): Ποτέ δεν επιτέθηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι επιτέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ...

διάρκεια της ομιλίας του στο Κεραμεικό.

«Ορισμένα δημοσιεύματα που ερμηνεύουν τα όσα είπα στην παρέμβασή μου στον Κεραμεικό και με φέρουν να έχω κάνει επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να ισχυρίζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν, δεν διαθέτει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, είναι παντελώς ανυπόστατα.

Αυτό που ανέφερα στην ομιλία μου και ακούστηκε σε εκατοντάδες πολίτες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, είναι ότι χρειάζεται ακόμα βαθύτερη και ουσιαστικότερη επεξεργασία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες , πράγμα άλλωστε που επιχειρεί οργανωμένα το κόμμα μας.

Δεν έκανα, επίσης, καμιά απολύτως επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφεται, αντίθετα, τόνισα θετικά ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη χωρίς κανένα εφησυχασμό και καμιά υποχώρηση στους αντιπάλους, ενώ υπογράμμισα για άλλη μια φορά την πάγια Συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε με μνημονιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ»...
ysterografa.gr

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο κόλαφος της εφημερίδας της κυβερνήσεως:"ΤΟ ΒΗΜΑ":

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν αποτελεί άνοιγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουμε τα αποκαΐδια, τα τετριμμένα του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Λαφαζάνης σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra.gr, στο Cine Κεραμεικός 

Τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε ο κ. Λαφαζάνης σημειώνοντας πως οι εκλογές δεν κερδίζονται με γκάλοπ και πρόσθεσε πως «για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα». «Πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές σε συνειδήσεις μέσα στην κοινωνία», υπογράμμισε.

«Και εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα», σημείωσε ενώ προηγουμένως είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι στο μάτι του κυκλώνα, όχι γιατί έχει μία αρχαία ιστορία και παράδοση, αλλά γιατί οι συνθήκες και οι καταστάσεις το φέρανε.

Επίσης προέβλεψε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, πως τώρα αρχίζουν οι μεγάλοι πονοκέφαλοι και κάλεσε την Αριστερά  «να αποφύγουμε τη νέα Βάρκιζα, όμως για να αποφυγουμε τη νέα Βάρκιζα, πρέπει πρώτα να αποφύγουμε το Λίβανο και να αποφύγουμε την Γκαζέτα».

Συμπλήρωσε δε, πως η μάχη δεν κερδίζεται με αναδίπλωση, όταν είσαι γονυκλινής, όταν κάνεις εκπτώσεις και όταν συμβιβάζεσαι με αυτούς που θέλεις να νικήσεις. Βέβαια, πρόσθεσε πως αυτό δε σημαίνει να μην υπάρχει ευελιξία, αλλά το θέμα είναι να μην έχει εκ των προτέρων ναρκοθετηθεί το έδαφος ώστε ο μόνος δρόμος που θα απομένει να είναι η παράδοση.

Σημείωσε, ακόμα, ότι χρειάζεται ένα κόμμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκρουση το οποίο θα ζει μέσα στην κοινωνία. Είπε δε, πως δε χρειάζεται ένα κόμμα εφησυχασμένο που θα περιμένει να μοιραστούν τα λάφυρα που «δεν θα υπάρξουν βεβαίως».

«Θέλουμε ένα κόμμα που θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών παντού. Έχουμε εγκαταλείψει αυτό που είχαμε ξεκινήσει».

Υπογραμμισε ότι «τώρα κινδυνεύουμε από έναν ιδιόμορφο ιδρυματισμό, μία επανάπαυση που δεν οδηγεί πουθενά». 

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα ανοίγματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε, βεβαίως, ότι χρειάζονται συμμαχίες, αλλά όχι παλαιού τύπου..

Εκτίμησε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η Αριστερά που θέλει να έχει μέλλον με ανοίγματα στον αστικό χώρο. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν κύκλοι μέσα στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς που πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι δια της τεθλασμένης.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο πώς πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Προέβη, επίσης, στην παραδοχή πως το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να κριθεί μέσα σε εβδομάδες αν όχι και σε ημέρες

«Πρέπει να έχουμε σχέδιο το οποίο θέλει ταχύτητα και αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι οι εξής: 

-Ακύρωση των μνημονίων

-Να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας της δανειακής σύμβασης

-Να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε κάθε περίπτωση

Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική επιλογή εκτός Ευρωζώνης και ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να προβάλλεται στον ελληνικό λαό σαν μία επιλογή που δεν ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο κόμμα που μπορούν να παίξουν πρωτοπόρο ρόλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει μία πρωτοβουλία ανασύνθεσης της Αριστεριστεράς και ότι ο κόσμος περιμένει μία νέα ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πάμε μπροστά και θα νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.


Στην διεύθυνση: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=565413
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: