Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οργή Παπανδρέου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

«Η κυβέρνηση δημιουργεί χάσμα που εντείνει τον ρατσισμό»
Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάργηση του «νόμου Ραγκούση» που επιφέρει την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες εξαπέλυσε το ...

Σάββατο ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η σημερινή κυβέρνηση με την απόφασή της θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα. Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; 
Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας;» διερωτήθηκε, σε δήλωσή του, ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας: «Δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό».

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» και έτσι δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τρίτων χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και πάλι στην κυβέρνηση, υποστήριξε: «Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009 (...). Υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης (...), συμβάλλουν στην διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης, (..) απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλλουν οι Ελληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: