Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Διαφθοράς τα δάνεια-μαμούθ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο MEGA

Διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι ερευνάται η χρηματοδότηση του καναλιού ...


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για τα δάνεια στο Mega, αλλά και σε μια σειρά μεγάλων ενημέρωσης τα περισσότερα εκ των οποίων πλέον βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης!
Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα με τη διαβίβαση στη Βουλή εγγράφου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι ερευνώνται τα δάνεια του Mega.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.
Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με θέμα τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL.
Ο βουλευτής επικαλείτο, στην ερώτησή του, δημοσίευμa, σύμφωνα με το οποίο, «το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει.
Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το κανάλι των εκδοτών, χορηγώντας νέο δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Ο εισαγγελέας θα κρίνει αν θα κλείσει ο Mega φάκελος για το δάνειο – «μαμούθ»

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τον υψηλό δανεισμό του Mega.
Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: