Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

To περιβάλλον Καραμανλή παίρνει αποστάσεις από τον Αγγελο Φιλιππίδη

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, πιστεύει στο έργο των δικαστών και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκει την ...

 ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης με παιχνίδια πολιτικής» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού.

Με τον τρόπο αυτό απορρίπτουν το σενάριο που ανέδειξε σήμερα ο Αγγελος Φιλιππίδης ότι είναι «Πολιτικά διωκόμενος, ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Κώστα Καραμανλή» συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.
Νωρίτερα σήμερα, η δικηγόρος του κ.Φιλιππίδη, όπως προκύπτει από την απόφαση, φέρεται να υποστήριξε, πέραν του ότι ο πρώην διοικητής του ΤΤ είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και ότι η δίωξη σε βάρος του Φιλιππίδη, στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Στο πλήρες κείμενο της απόφασης του τριμελούς δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, με το οποίο ο πρώην διοικητής του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων, αναφέρεται ότι αυτό συνέβη διότι του εντάλματος δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα, όπως σημειώνει o ΣΚΑΪ, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.
Αργά χθες βράδυ και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές, για εκ νέου κράτηση του Αγγελου Φιλιππίδη, με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.
Μέχρι σήμερα το πρωί ο Αγγελος Φιλιππίδης δεν είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μάλτεπε, όπου και κρατείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: