Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τσεχιλίδης: "Αυτός είναι ο εκτελεστής του Σ. Γκιόλια"

Αμέσως μετά την καταδίκη του για το πενταπλό φονικό της 23ης Ιουνίου 2012, στην Αγ. Νάπα, ο Τάσος Τσεχιλίδης, ο οποίος για λόγους ασφαλείας κρατείται απομονωμένος σε φυλακές, αλλά ...

ουδείς γνωρίζει που ακριβώς, σύμφωνα με πληροφορίες μάλωσε στην κλούβα της Αστυνομίας, πριν ακόμη φτάσουν στις φυλακές, με τον συνεργό του Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος είναι ο εκτελεστής της Αγ. Νάπας. Ο Τσεχιλίδης του είπε μπροστά σε αστυνομικούς «σε άκουσα ότι θα τη βγάλουμε καθαρή και την πάτησα».

Αμέσως μετά ζήτησε να καταθέσει πράγματα που ήξερε στην κυπριακή Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε που βρίσκονται δύο γιάφκες της «Σέχτας Επαναστατών», αλλά κυρίως ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με τον Τσεχιλίδη, αυτό του το είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο Μαμαλικόπουλος, καθώς και το ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του πενταπλού φονικού της Αγ. Νάπας.

Οι κυπριακές Αρχές έδωσαν τα στοιχεία στην ελληνική Αστυνομία. Έγινε έρευνα στα σημεία που υποδείχθηκαν ως γιάφκες αλλά όπως είναι φυσικό δεν υπήρχε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, αφού είναι πολύ πιθανό μετά τη σύλληψη των δύο στην Κύπρο, αν πραγματικά υπήρχαν γιάφκες, να της είχαν αδειάσει.

Οι κυπριακές Αρχές θεωρούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση. Ωστόσο το θέμα για μία ακόμη φορά είναι τι θα κάνουν οι ελληνικές Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί αν πραγματικά ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια, δηλαδή ο πιστολέρο  της «Σέχτας», είναι ο Μαμαλικόπουλος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πράγμα το οποίο οι ελληνικές Αρχές δεν φαίνονται διατεθειμένες να πράξουν.

Όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, η ελληνική πλευρά δεν παρέδωσε τα στοιχεία των τηλεπικοινωνιών του Μαμαλικόπουλου την επίμαχη περίοδο της εκτέλεσης, ούτε τα στοιχεία των επικοινωνιών που είχε μέσα από τις φυλακές ο Μαμαλικόπουλος, έχοντας πέντε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα.

Η αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα επί τρία χρόνια δεν αξιοποιεί στοιχεία τα οποία έχει καταθέσει η οικογένεια Γκιόλια και κυρίως δεν έκανε καμία έρευνα για άτομο (πολύ γνωστό δημοσιογράφο) που υπέδειξε ο αδελφός του δολοφονημένου, Περικλής Γκιόλιας.

Δύο ακόμη στοιχεία δίνουν την εντύπωση επιμελημένης αμέλειας. Το πρώτο είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δεν επικήρυξαν τη «Σέχτα Επαναστατών» μαζί με τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις παρότι έχει σκοτώσει αστυνομικό και είναι θέμα τιμής για την ίδια.

Το δεύτερο είναι ότι οι αμερικανικές Αρχές απάντησαν στην κυπριακή Εισαγγελία πως το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας, αγοράστηκε από τον αμερικανικό στρατό και συνόδευσε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αλλά δεν απαντούν από ποιον και πώς έφτασε στην Κύπρο.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος

Στη διάρκεια των ερευνών για το πενταπλό φονικό, στην Κύπρο υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στην σύλληψη δύο ακόμη ατόμων, εκτός των Μαμαλικόπουλου, Τσεχιλίδη. 
Οι δύο Kύπριοι που συνελήφθησαν, είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, οι άνθρωποι που επικοινωνούσαν με τον Μαμαλικόπουλο και έδιναν πληροφορίες χρήσιμες στην επιχείρησή του. Οι Αρχές έφτασαν στους δύο, όχι μόνο από την ανάλυση των τηλεφωνικών αρχείων, αλλά και μέσω πληροφοριών κάποιου γνωστού του Μαμαλικόπουλου.

Ο πληροφοριοδότης έχει γίνει πλέον μάρτυρας και κατέθεσε επισήμως πως ο Μαμαλικόπουλος συνδέεται με τη «Σέχτα» και είναι αυτός που εκτέλεσε τον Γκιόλια. 
Συγκεκριμένα φαίνεται πως καταθέτει ότι ο Μαμαλικόπουλος εκτελούσε συμβόλαια, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και αυτό του Σωκράτη Γκιόλια. Τον αναφέρει ως «τον δημοσιογράφο που έφαγαν στην Αθήνα».

Εκτός από τον Γκιόλια, ο Μαμαλικόπουλος σύμφωνα με τον μάρτυρα, ανέλαβε μέσω συμβολαίου, να κάψει ένα εργοστάσιο, μάλλον για λόγους εκδίκησης. 
Το συμβόλαιο της εκτέλεσης των πέντε στην Αγία Νάπα, στοίχισε 100.000 ευρώ. Από αυτά ο εκτελεστής πήρε τα 50.000 μπροστά και τα υπόλοιπα μετά την εκτέλεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: