Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Θόδωρος Σκυλακάκης για τα δάνεια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επειδή ο κ. Μουρούτης κάτι είπε στο FB όχι βέβαια δημόσια, για τα δάνεια της ΝΔ (ότι εξυπηρετούνται κανονικά και ότι παρερμηνεύσαμε τον κ. Αλμούνια). Η τοποθέτηση του ...

κ. Αλμούνια είχε ως εξής: 
"Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. 
Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013." 
"Three of the four monitored banks hold loans to the political parties described in your question. The vast majority of these loans are non-performing, as they were already in January 2013.
" Από τα δύο κόμματα με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκ χρέη το τέλος του 2012. 

Το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα. Συνεπώς είναι αδύνατον η συντριπτική πλειοψηφία (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η ερώτηση και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της. 
Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια.
 Σημειώνω ότι με βάση το τελευταίο επιτόκιο που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της ΝΔ, για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκ. ευρώ. 
Πολύ παραπάνω από την ετήσια επιχορήγηση της ΝΔ από το κράτος το 2013 που είναι της τάξεως των 6 εκ. ευρώ. 
Συνεπώς οφείλει ο κ. Μουρούτης πρώτον να διαψεύσει επισήμως και δημοσίως τον κ. Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της. Τι πληρώνει (αν πληρώνει) για αυτά και με τι χρήματα; 

|| Θόδωρος Σκυλακάκης στο facebook ||

Δεν υπάρχουν σχόλια: