Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης: "Αλίμονο αν οι δημοσιογράφοι παίρνουν άδεια από τους δικαστές"...

Δήλωση του δημοσιογράφου για το κρούσμα προληπτικής λογοκρισίας για την εκπομπή στο Φαρμακονήσι που θα ...
 
 προβληθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εν έτει 2014 υπάρχει δικαστής που σκέφθηκε να απαγορεύσει προκαταβολικά μια τηλεοπτική εκπομπή. 
Κι όμως, η ανακρίτρια Αντιγόνη Σταμολέκα «διέταξε» το μεσημέρι το Mega να σταματήσει τη μετάδοση του τρέιλερ της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς και να μην προχωρήσει τη μετάδοση της εκπομπής του για το Φαρμακονήσι που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ.

Ακολουθεί η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το ρεπορτάζ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους ξεκίνησε από τους «Πρωταγωνιστές», λίγο μετά τη βύθιση του τουρκικού σκάφους «Conzuru», στις 20 Ιανουαρίου. 
Έχουμε μιλήσει με μετανάστες που διασώθηκαν καθώς επίσης και με άντρες του Λιμενικού που επέβαιναν εκείνο το βράδυ στο διασωστικό σκάφος. 
Επισκεφθήκαμε βέβαια τη Λέρο, το Φαρμακονήσι καθώς και τον τόπο του ναυαγίου και συνομιλήσαμε με ψαράδες, φαντάρους αλλά και πολίτες που ζουν καθημερινά αντίστοιχα περιστατικά.

Για την προσέγγιση των «επίμαχων περιοχών» είχαμε πάρει άδειες από τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές. Η έρευνα είναι στην τελική της φάση και το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι τηλεθεατές θα την δουν ολοκληρωμένη, το βράδυ της Τρίτης, στο Mega.

Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα. 
Τότε, για να μιλήσουμε μόνο για τους «Πρωταγωνιστές» δεν θα είχαμε κάνει εκπομπή,ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ούτε για τον Παύλο Φύσσα ούτε για την συμμορία Locοs της Χίου ούτε για τους VIP κρατούμενους της κρίσης»...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: