Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Αγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση δύο εκατομμυρίων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα,αφέθηκε ο ...


πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή για  τις κατηγορίες τις απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που τον βαρύνουν.

Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης και η Εισαγγελέας Μαρία  Αυγήτα, των οποίων η διάσκεψη διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, έκριναν πως ο κατηγορούμενος  δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων. 

«Ο ανακριτής έκρινε πως ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στην χώρα και όχι με απέλαση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Γιώργος Παπαϊωάννου.

«Όταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη» ανέφερε ο συνήγορος.

Επίσης ο συνήγορος τόνισε ότι το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με απέλαση.
Λίγα λεπτά πριν είχε αποχωρήσει ελεύθερος, συνοδευόμενος από τον έτερο συνήγορό του Θανάση Βαρλάμη, ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Φιλιππίδης ξεκίνησε να απολογείται περίπου στις 10 το πρωί έχοντας παραδώσει στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα 300 σελίδων με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων η Τράπεζα είχε εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται από την περασμένη Τετάρτη οπότε και επέστρεψε από την Τουρκία, έδωσε εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για τέσσερα δάνεια που δόθηκαν σε Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κυριάκο Γριβέα - Αναστασία Βάτσικα και Παναγιώτη  Ευθυμίου.

http://www.naftemporiki.gr/story/764284

Δεν υπάρχουν σχόλια: