Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ναι στο δικαίωμα ψήφου των Αποδήμων απο τη Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ του δικαιώματος ψήφου για τους Απόδημους Έλληνες τάχθηκε από την Αυστραλία, όπου βρίσκεται, σε συνέντευξη της στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, η Ντόρα Μπακογιάννη.
“ Ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα υποχρεούται να ...

δώσει δικαίωμα ψήφου στους πολίτες της, που ζουν εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Δικαίωμα ψήφου, στους Έλληνες της διασποράς που διατηρούν την ελληνική ιθαγένεια και μάλιστα δικαίωμα ψήφου να εκλέγουν αντιπροσώπους της στις εκλογικές περιφέρειες που ανήκουν “ τόνισε η βουλευτής επικρατείας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”. 

Στην ίδια συνέντευξη, η κυρία Μπακογιάννη επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, που αφορούν στους απόδημους Έλληνες, όπως αυτό της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι τα κριτήρια, πρέπει να είναι διαφορετικά: “ 
Δεν είναι δυνατή η φορολογική απαλλαγή του Έλληνα της διασποράς με οικονομικά ενδιαφέροντα στην Ελλάδα. Ίσως πρέπει να μελετήσουμε πού και πώς μπορούμε να μετριάσουμε το φορολογικό βάρος των αποδήμων για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση του με την Ελλάδα και να τον ωθήσουμε να επενδύσει ή να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα”.

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη παρενέβη και στο θέμα της χρονίζουσας διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και Αυστραλίας για την παροχή τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας, εκτιμώντας ότι μολονότι η διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι δυσανάλογα μεγάλη οι σχετικές διαδικασίες προοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: