Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κρήτη: Αθλιες οι συνθήκες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο...

Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου να έχουν τους ανθρώπους που «φεύγουν» από τη ζωή, αφού δεν υπάρχει χώρος στους...


προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί!

Όπως είναι γνωστό, μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο Ιδρύματος, τα οποία μεταξύ άλλων θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι!

Το CretePlus.gr με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 5 Γενάρη είχε τονίσει πως αυτή η κίνηση, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο όσο περνάνε οι μέρες είναι εντονότερο.

Όπως είχε επισημανθεί τότε δεν είναι λίγες οι φορές που για αρκετή ώρα οι νεκροί μένουν και εκτός των θαλάμων, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος και όταν οι υπεύθυνοι ασχολούνται εντός του κοντέινερ με έναν αποθανόντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει δεύτερος μέσα!

Έτσι οι μεταφορείς, περιμένουν μαζί τα φορεία στα οποία έχουν τους νεκρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που γίνεται μέσα για να μπορέσουν να μπουν και αυτοί.

Μια αναμονή που τις πιο πολλές φορές γίνεται έξω από τα κοντέινερ. Κάποιες φορές όμως είναι τέτοιος ο αριθμός των νεκρών που ορισμένους τους βγάζουν στα μπαλκόνια των κλινικών και δεν τους κατεβάζουν όλους κατευθείαν στο συγκεκριμένο χώρο, για να μην είναι στην... ουρά, κάτω από τα μπαλκόνια και δίπλα στην είσοδο!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η οργή και η αγανάκτηση σε αυτές τις περιπτώσεις... περισσεύει για τους συγγενείς και την οικογένεια κάθε ασθενή που πεθαίνει εντός του νοσοκομείου και καταλήγει στο... μπαλκόνι του, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

«Έβγαλα το νεκρό στο μπαλκόνι»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου και μεταφορέας κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο CretePlus.gr επιβεβαίωσε την τραγικότητα της κατάστασης και την ασέβεια στους νεκρους!
«Προχθές, έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειάσει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς βέβαια που υπήρχαν συνοδοί του εκλιπόντος στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς», αναφέρει ο κ. Χονδροζουμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: