Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Το διάγγελμα του Σαμαρά για το... 2015 [σάτιρα]

Βγαίνουν διάφοροι και κάνουν καζούρα επειδή, λέει, ο πρωθυπουργός είπε στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα τα ίδια με όσα είχε πει στο τέλος του 2012. Είρωνες, κακοπροαίρετοι, μίζεροι άνθρωποι τι να κάνει δηλαδή ο Σαμαράς; Αφού όλα πάνε ...

 καλά και θα πάνε καλύτερα!
Το 2012 ήταν πολύ δύσκολο αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν και το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον. 
Το νέο έτος θα είναι η περίοδος που συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας" είπε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 για να προσθέσει με έμφαση - στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 - πως: «Το 2013 ήταν το «έτος μηδέν». Βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου".  
Σταθερά αισιόδοξος. Πως να μην τον εμπιστευτείς;

Εδώ κατάφερε να τσακίσει τη διαφθορά: «Σήμερα όλο και περισσότεροι - και επώνυμοι μάλιστα - αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη! Κι αυτό θα συνεχιστεί" είπε τις... προάλλες ενώ συμπλήρωσε (πέρσι) πως: " Η παλιά «ατιμωρησία» παίρνει τέλος. Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί".  
Και του χρόνου, με υγεία.

Αυτό που δε μπορεί με ΤΙΠΟΤΑ ο πρωθυπουργός μας είναι αυτή η ρημάδα η ανεργία! Για αυτό και έχει αναλάβει προσωπικά να τη συντρίψει: 
"Κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος" είπε με αποφασιστικότητα το τέλος του 2012 ενώ συγκλόνισε και με όσα είπε στο τέλος του 2013:
 "Υπήρξε πόνος όλα τα τελευταία χρόνια. 
Και υπάρχει πόνος. Πάνω απ' όλα η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων μας". Τον πονάει τον άνθρωπο, δεν είναι κανένας αναίσθητος. Και για αυτό κάθε χρόνο πάντα κάνει την αναφορά του! Μπράβο!

Πώς τα καταφέρνει, όμως, αυτός ο άνθρωπος και μας συγκινεί: 
«Δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, κι ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν ξανά την Ελλάδα ισχυρή, την κοινωνία μας δίκαιη, την οικονομία μας ανταγωνιστική και τον Έλληνα υπερήφανο. Η Ελλάδα άντεξε! Η δημοκρατία μας άντεξε και αντέχει! Πώς έγινε αυτό; Εσείς το πετύχατε! Εσείς το πετύχατε! Θέλω, λοιπόν, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Γιατί ήταν οι δικές σας οι θυσίες, που επέτρεψαν στη χώρα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της"  
Τα μισά τα είπε πέρσι, τα άλλα μισά φέτος. Αλλά εμείς τα βάλαμε μαζί γιατί έτσι αναδεικνύονται καλύτερα τα νοήματα!

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Αντώνης έχει ΥΠΟΜΟΝΗ: "Πρώτο μέλημα είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν υπάρχει Ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη» μας είπε το τέλος του 2012, "η ανάκαμψη είναι το θεμέλιο της ελπίδας μας για το μέλλον" μας είπε το τέλος του 2013. Δηλαδή, η ανάπτυξη έρχεται!
Είναι θέμα χρόνου (δεν έχει σημασία ποιού). Και αυτός την περιμένει ακόμη! Άλλος στη θέση του θα είχε βαρεθεί...

Κάνουμε δώρο στον πρωθυπουργό το διάγγελμα του 2015

Επειδή δε γίνεται κάθε χρόνο να κάθεται να γράφει ο Αντώνης το μήνυμα του, χρονιάρες μέρες, ο ΓΑΤΑδότης θέλοντας να βοηθήσει την εθνική προσπάθεια ετοίμασε από τώρα τα όσα θα μπορούσε να πει ο πρωθυπουργός στις 30 (ή 31) Δεκέμβρη του 2014:

"Το 2014 ήταν το έτος που βάλαμε οριστικά τέλος στον κατήφορο της χώρας και στο τέλος του 2015 το φως της ελπίδας θα είναι ορατό από όλους. Πρώτο μέλημα μας είναι να χτυπηθεί η ανεργία - η ρουφιάνα - και βέβαια, όπως εδώ και χρόνια σας λέω, το σημαντικό είναι να έρθει η ανάπτυξη και να γευθούμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Βλέπετε ότι όλο και περισσότεροι επώνυμοι πιάνονται στην τσιμπίδα του νόμου και αυτό θα συνεχιστεί. Πονέσατε μαζί μου αλλά αυτά τελειώνουν. Ό,τι έχουμε πετύχει, εσείς το καταφέρατε, μπράβο, μπράβο, μπράβο"!

Και θα έχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα ο Σαμαράς αφού του χρόνου τέτοιο καιρό το μήνυμα δε θα το ακούσουν αυτοί που το 2014 θα έχουν αυτοκτονήσει, θα έχουν καεί ζωντανοί στο σπίτι τους, θα έχουν δηλητηριαστεί από τα αέρια, θα έχουν χάσει τη μάχη με τη ζωή γιατί δεν θα υπάρχουν φάρμακα, θα έχουν πάει στο εξωτερικό να βρουν δουλειά κτλ κτλ. 
Και έτσι όλο και λιγότεροι θα καταλαβαίνουν ότι χρόνο με το χρόνο το μόνο που μένει σταθερό είναι τα όσα λέει ο πρωθυπουργός στα τέλη κάθε Δεκέμβρη και η κατρακύλα της ζωής του Έλληνα.

Θα πείτε τώρα: «σιγά μην είναι του χρόνου πρωθυπουργός ο Σαμαράς, τι κάθισες και του ετοίμασες διάγγελμα;». Γιατί ρε παιδιά, κουραστήκαμε. Ένα copy paste κάναμε.

ΓΑΤΑδότης σας ο Στέλιος Ποτηράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: