Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Για όσους δεν το ξέρουν το πραγματικό κουμάντο στην οικονομία το κάνει ήδη ο Σταύρος Παπασταύρου


Ο Σταύρος καλύτερα θα έκανε να αδυνάτιζε λίγο και να άλλαζε κόμμωση
γιατί έτσι όπως είναι, φέρνει σε βοϊδόφατσα με χαίτη!
Γι’ αυτό έχει φαγωθεί το Ψυχαρέικο να μετακομίσει τον Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος(τιμητικά) και τον Παπασταύρου στη θέση του Στουρνάρα. Έχουν κατά καιρούς γραφτεί ...


διάφορα για τον Στουρνάρα.
Φεύγει, την κοπανάει, ταπήρε στο κρανίο με τις παρεμβάσεις του Μαξίμου, μετακομίζει, είναι οργισμένος … Όλα έχουν κάποια βάση και κάποια υπερβολή.
Ο Στουρνάρας σε αυτή τη θέση είναι ο ιδανικός σάκος του box. Δεν φαίνεται κανένας από το Μαξίμου να ασχολείται με τα οικονομικά (ενώ στην αλήθεια άλλη δουλειά δεν κάνουν) και ο κόσμος βρίζει το Στουρνάρα, οπότε οι κύριοι του Μαξίμου και κυρίως ο Σαμαράς, περνάνε στο απυρόβλητο. Η δουλειά δηλαδή γίνεται!
Πλησιάζουν όμως εκλογές. Άρα απαιτείται εκτόνωση της κατάστασης και μάλιστα πρέπει να εμφανιστεί ως θυσία της Αντιγόνης προς εξευμενισμό της οργισμένης κοινής γνώμης.
Έτσι όλα τα σενάρια για μετακίνηση Στουρνάρα έχουν αληθή βάση και μάλιστα τμήμα των διαπλεκόμενων κέντρων, το απαιτεί, γιατί βλέπουν ότι το καράβι βυθίζεται. Άρα χάνουν την κουτάλα και όλοι ξέρουν ότι κάποιοι από αυτούς θα καταλήξουν στη φυλακή, ειδικά τώρα που άνοιξε ο ασκός των επισφαλών δανείων.

Ποιος είναι λοιπόν ο καταλληλότερος για τη θέση του Στουρνάρα;
Κάποιος από το προσωπικό επιτελείο του Αντώνη, πολύ έμπιστος άρα εκλεκτός και των κέντρων διαπλοκής που επιθυμούν διατήρηση του status quo και ένα "αξιοπρεπές" αποτέλεσμα στις εκλογές, που θα δώσει μετεκλογικές δυνατότητες στο Σαμαρά για συνεργασίες, έστω και με το ΣΥΡΙΖΑ . Σκοπός είναι να παραμείνει στο παιχνίδι ο εταίρος της διαπλοκής, Αντώνης Σαμαράς.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού είναι πολλοί: Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μουρμούρας, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Τσομώκος (εξ’ Ηνωμένου Βασιλείου ορμώμενος, όπου κυριαρχούν οι συντηρητικοί-αντιευρωπαϊστές νεοφιλελεύθεροι), ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Καρακώστας, Ευθύμιος Βιδάλης (για τα οδικά έργα) και αρκετοί άλλοι, ζωή νάχουν να συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό μας! 

Από αυτούς αποκλείεται να «μετατεθεί» ο Χρύσανθος Λαζαρίδης που εκτελεί χρέη alter ego του πρωθυπουργού. Έτσι και φύγει από κοντά του, ο Αντώνης θα υποτροπιάσει σε ταβανοκοιταχτής …
Αποκλείεται επίσης ο Δημήτρης Τσομώκος λόγω «Αγγλικής» προέλευσης. Ιδεολογικά εννοούμε! Εκεί πατά πόδι ο Σόιμπλε.
 Άρα από τους υπόλοιπους θα γίνει η δουλειά.

Πιθανότερος εμφανίζεται, για να καεί μάλλον, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος και αυτή τη στιγμή δίνει τη γερμανική γραμμή στα οικονομικά. Συνδαιτυμόνας του Πολ Τόμσεν, παίρνει κατευθείαν γραμμή απ’ τους Σόιμπλε - Τόμσον και μεταφέρει τα «καλά νέα» στον υπάκουο και «αλυσοδεμένο» Στουρνάρα, χωρίς να καίγεται το Μαξίμου.
Για όσους δεν το ξέρουν, το πραγματικό αφεντικό της ελληνικής οικονομίας είναι ο Παπασταύρου.
Ο ιδανικός ταχυδρόμος της Τρόικας και της Γερμανίας.

Στη θέση τον θέλουν οι Γερμανοί, γιατί τον έχουν δοκιμάσει και ξέρουν ότι θα γίνεται το δικό τους.
Τον έβγαλαν όμως στη σέντρα, εν Ελλάδι, για να τον κάψουν.
Επικοινωνιακά κόλπα δηλαδή για να μη γίνει ο Σταύρος, Στουρνάρας, στη θέση του Στουρνάρα. Γιατί να καεί ένας Πολανίτης; Μόνο για το αίμα που ζητά η κοινή γνώμη; Σιγά τα αίματα!

 Παρατήρηση: εάν ο Στουρνάρας μετακομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα είναι και τόσο εντυπωσιακό. Θα μοιάζει με νίκη του Στουρνάρα. Άρα ο Γιαννάκης θα πάρει τον πούλο και θα κλαίει. Καλά θα κάνει να μην εμπιστεύεται τα αναξιόπιστα στελέχη της «Πολιτικής Άνοιξης» … Γι΄αυτό άλλωστε παρεμβαίνει ο Ψυχάρης για να σώσει τον δικό του άνθρωπο από τις προκαταλήψεις (ορατές στην εφημερίδα "Δημοκρατία") των Πολανιτών ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: