Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Υπόθεση Ξηρού: Είναι το ελληνικό κράτος τόσο ανίκανο; [άποψη]

Θα ελεγχθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι; "Η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να φυλάξει τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, δεν περιορίζεται στην υπόθεση Ξηρού. Ανίκανο είχε αποδειχθεί το κράτος και στην ...

περίπτωση Μαζιώτη. 
Ανίκανο να αξιολογήσει αν ο Χ. Ξηρός είχε πρόθεση διάπραξης νέων αδικημάτων, – κάτι που ευθαρσώς δήλωσε σήμερα το πρωί στην ουσία ο δικηγόρος του- ανίκανο να δικάσει εντός δεκαοκταμήνου τον Μαζιώτη, ανίκανο (η αντιτρομοκρατική), να παρακολουθήσει τους τρομοκράτες που προσωρινά απελευθερώνονται. 
Είναι άραγε ικανό μόνο για να βάζει φόρους και να κυνηγάει τους πολίτες που δεν έχουν να τους πληρώσουν; 
Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Δένδιας (ο οποίος έδωσε προχθές και συνέντευξη εξαίροντας τα κατορθώματα της αντιτρομοκρατικής) και Αθανασίου είναι να ελέγξουν επιτέλους τους υπεύθυνους. 
Ταυτόχρονα πρέπει να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατόν οι διατάξεις του ν. 4205/2013 και να καταστεί κανόνας και η ηλεκτρονική παρακολούθηση των κρατουμένων, όταν πρόκειται για πρόσωπα, για τα οποία η πιθανότητα απόδρασης είναι υψηλή." 
Συμπληρώνω στην ανακοίνωση της Δράσης ότι και χωρίς βραχιολάκια η παρακολούθηση των συγκεκριμένων ανθρώπων ήταν αυτονόητη και σχετικά απλή υποχρέωση της αντιτρομοκρατικής. 
Ακόμα κι αν το δούμε με σκληρούς όρους διαθέσιμων πόρων, τώρα ασχολείται ολόκληρη η αστυνομία να τον ψάχνει. 
Ενώ να βάλουν δέκα ανθρώπους να παρακολουθούν τον Ξηρό τις ημέρες της άδειας δεν ήταν τίποτε. 
Ακατ-ανόητοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: