Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Βρώμικοι σκελετοί στη δεξιά πεφωτισμένη ντουλάπα του κ. Σαμαρά

Βλέπαμε τις δύο τελευταίες δεκαετίες να ξεφυτρώνουν στον περιοδικό τύπο και αργότερα στο διαδίκτυο διάφορες ακροδεξιές, υπερδεξιές και εθνολατρικές ομάδες κάθε λογής. Δυστυχώς όλοι όσοι ...

διαφωνούσαν με τον τρόπο της σκέψης και τα ανορθόδοξα ιστορικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν, τους θεωρούσαν γραφικούς. Αδιαφορούσαν επιδεικτικά γι' αυτές τις μειοψηφίες. Αργότερα οι ομάδες αυτές ισχυροποιήθηκαν με ένα ευρύ δίκτυο ιστολογίων και με το δεξιόστροφο αντιμνημονιακό μέτωπο στράφηκαν για πολιτική κάλυψη στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή (κυρίως).
Η μεσαία τάξη ευνουχισμένη μέσα στην καλοπέραση με δανεικά και από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, αδιαφορούσε μέχρι που έπεσε και η ίδια θύμα της ρητορικής τους, κυρίως λόγω επταετούς κρίσης που ζει ο τόπος. 

Πολύ λίγοι πρόσεξαν ότι ένα σημαντικό τμήμα των σκελετών από τις σκοτεινές ντουλάπες του διαδικτύου μεταπήδησαν πολύ εύκολα στο περιβάλλον που προετοίμαζε μεθοδικά την «έλευση» του Αντώνη Σαμαρά στη ηγεσία της ΝΔ. Την περίοδο 2007-2009 έγιναν υποχείρια των «Δικτύων» που είχαν στήσει οι "Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά" 
Δηλητηρίαζαν την κοινή γνώμη με διάφορες θεωρίες οικονομικής συνωμοσίας, με πολεμική κατά της μεσαιοχωρίτικης κεντροδεξιάς, με ρατσισμό και με υπερηφάνεια για τη δεξιά καταγωγή τους 
Έστησαν ένα παιχνίδι για να επιστραφεί (όπως έλεγαν) η Νέα Δημοκρατία στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Στην κοίτη του ποταμού, στις ρίζες, στο συμμάζεμα του σπιτιού, στην ιστορική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά και σε αυτούς που δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί. 
Να δείτε πως το έλεγαν: νίκη του φωτός, έναντι του σκοταδιού. Τόσο απόλυτα! Όσοι δεν στήριζαν και στηρίζουν τις θεωρίες τους, ανήκουν στα σκοτάδια του Σατανά και στο πυρ το εξώτερον. Αυτοί ξέρουν, γιατί είναι οι εκπρόσωποι του Αντώνη, δηλαδή του φωτός. Τέτοια παλαβομάρα! [Οι Φίλοι του Αντώνη, παρά του ότι κυβερνά ο δικός τους, ακόμα τα ίδια λένε].  

Οι περισσότεροι θεωρούσαν αυτές τις υπερβολές, μειοψηφικές γραφικότητες, εντός και εκτός ΝΔ. Μέχρι που έφτασαν και στο Μαξίμου, όλες αυτές οι απίστευτες φαιδρότητες και οι αποκλίνουσες δεξιές συμπεριφορές. Με αποτέλεσμα να φτάσουν σήμερα να ζητάνε «πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί μας έφτασε η … επιστροφή στις ρίζες της γνήσιας δεξιάς! Στο σκοτεινό παρελθόν της ελληνικής ιστορίας. 

Όλοι έχουμε καταλάβει σήμερα ότι στο περιβάλλον Σαμαρά υπάρχουν περίεργα πρόσωπα, σκοτεινά δίκτυα, διαπλοκή, εξαρτήσεις από χρηματοδότες της Πολιτικής Άνοιξης, πράκτορες (φανεροί και κρυφοί) και ένα θολό παρεάκι (μυστικο)συμβούλων με τις δικές του σκοτεινές - ύποπτες  διασυνδέσεις …. 
Θεωρούσαν όλοι αυτοί ως σαρξ εκ της σαρκός τους, οτιδήποτε ακροδεξιό κινείται στα «περίχωρα». Από την πρώτη στιγμή που κατέλαβαν τη ΝΔ, λόγω του Μνημονίου, έβλεπαν ότι έχαναν δυνάμεις από δεξιά, κάτι που το αντιμετώπιζαν ως μαχαιριά στην καρδιά τους. 
Πως θα δικαιωθεί ο Σαμαράς, ως «μεγάλος-ήρωας-ηγέτης του 1821», όταν χάνει δυνάμεις από τον βασικό κορμό των οπαδών που απευθύνεται; Προς τα ακροδεξιά ή αν θέλετε την εθνικιστική δεξιά; 
Αποφασίστηκε λοιπόν σε κεντρικό επίπεδο, από το 2010, το μοντέλο της ψευδούς εικόνας και του διπλού ειδώλου. Για να ξεγελούν τους ψηφοφόρους και να υφαρπάζουν την ψήφο τους. Στην Ευρώπη το παίζουν κεντρώοι-φιλελεύθεροι, υπάκουα παιδάκια στην ευρωπαϊκή νομενκλατούρα και στο εσωτερικό γνήσιοι λαϊκοδεξιοί και Πατριώτες με το Π κεφαλαίο και άλλες εθνοπατριωτικές μπαρούφες, διεισδύοντας συχνά στη ρητορική της Ακροδεξιάς. 
Οι μεσαίοι χώροι αποκηρύχτηκαν από την πρώτη στιγμή για να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στα διάφορα εθνικιστικά κινήματα και new age πατριωτικές ομάδες, που ανδρώθηκαν με τον αντιμνημονιακό αγώνα, είχαν πάντα έφεση στις θεωρίες συνωμοσίας και έβλεπαν τα τελευταία χρόνια προς Χρυσή Αυγή. 
Κατηγορείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με ακροαριστερά κινήματα και δεν ενοχλείται κανένας με την ανοιχτή γραμμή που υπάρχει μεταξύ Μαξίμου και ακροδεξιών και οι ανοιχτές προσκλήσεις που απευθύνονται από τους «φίλους του Αντώνη Σαμαρά» προς την Χρυσή Αυγή. 
Το σύστημα διαπλοκής (αυτοπροσδιοριζόμενο ως κεντροαριστερό, λόγω αλληλεπίδρασης με το Βαθύ ΠΑΣΟΚ) βλέποντας ότι ο εκλεκτός τους χάνει το Μαξίμου, επίσης εθελοτυφλεί. Το σύστημα επιδιώκει την επανεκλογή του Σαμαρά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και όσο θα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις τόσο οι προσκλήσεις προς Χρυσή Αυγή θα γίνονται εντονότερες και ο πόλεμος με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» θα γίνεται πιο σκληρός. Με το παιχνίδι της ψευδούς εικόνας, τα κανάλια έχουν κηρύξει πόλεμο στη Χρυσή Αυγή, αποκηρύσσουν ό,τι έχει σχέση μαζί της, αφήνοντας ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία της ΝΔ, μπας και καταφέρουν να μειώσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ...

Παρατηρείστε πόσο εύκολα αναπαράγουν στο Μαξίμου ή ελεγχόμενα από το Μαξίμου ιστολόγια, θέσεις που περιφέρονται σε ακραίες σελίδες του διαδικτύου. Για τους μετανάστες ή διάφορες αντιεπιστημονικές διαστρεβλώσεις της ελληνικής ιστορίας, που στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα αλλά εμπλουτίζονται με υπερβολικά φανταστικά στιγμιότυπα ή εθνικιστικές παρερμηνείες. 
Παρατηρείστε επίσης, ακροδεξιά blogs που δεν δείχνουν εκ πρώτης όψεως να σχετίζονται με το Μαξίμου, πόσο εύκολα αναπαράγουν απόψεις που εκπορεύονται από τους διάφορους συμβούλους του Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι επαφές υπάρχουν και μερικές φορές το Μαξίμου υιοθετεί απολύτως απόψεις που γίνονται σήριαλ σε ακροδεξιά δίκτυα. Για να διατηρούνται οι επαφές. 
Σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα νεοφασιστικά και σκληροδεξιά blogs ή ρεύματα, που θεωρούμε μειοψηφικά και γραφικά βρίσκονται σε άμεση ή υπόγεια σχέση με το Μαξίμου. Παρουσιάζουν δηλαδή μια μορφή κυβερνησιμότητας. Σίγουρα επιφυλάσσει κινδύνους αυτή η σχέση, που θα τις δούμε μπροστά μας μέχρι τις ευρωεκλογές. 

 Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ραγδαία πτώση της Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις αυτές γίνονται ισχυρότερες. Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται. Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, οι μάσκες θα πέφτουν όλο και περισσότερο. Το κυνήγι του ακροδεξιού θησαυρού μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις! 
Όλοι εμείς που διαφωνούμε εξαρχής με αυτές τις καταδικασμένες ιστορικά πρακτικές, είμαστε προδότες, εχθροί του Αντώνη Σαμαρά, του έθνους της πατρίδας και … μη χειρότερα. 

Προσέξτε την τραμπάλα που παίζεται σε θέματα ελληνικής ιστορίας. Οι ερμηνείες που διακινούνται μεταξύ χρυσαυγίτικων και ακροδεξιών blogs αντιμετωπίζονται ευνοϊκά από τα δίκτυα του Μαξίμου και άλλα εθνοπατριωτικά ιστολόγια. Απόψεις που κινούνται μεταξύ «ανώτερης φυλής» και «εθνικιστικής ορθότητας»! Τίποτα το επιστημονικό! Ερμηνείες που παραπέμπουν συνήθως στα ελληνικά νεοναζιστικά κινήματα που επιτίθενται κατά καιρούς στον Σαμαρά για υπαναχώρηση σε θέματα «ελληνικής ανωτερότητας», σε όλα όμως τα κρίσιμα σημεία στηρίζουν τον Αντώνη για να μην πέσει η χώρα σε μιάσματα και αριστερούς που είναι άθεοι ή και ομοφυλόφιλοι. Ποιος ξέρει; 

Η επιστροφή στις δεξιές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται σήμερα επικίνδυνη και αποτυχημένη επιλογή. 
Πρώτον γιατί ευνόησε την ανάπτυξη επικίνδυνων ακροδεξιών κινημάτων και δεύτερον γιατί βλέπουμε να επιδίδεται η ΝΔ σε μια (απελπιστική) μάχη αφομοίωσης και προσηλυτισμού της ακροδεξιάς. 
Σε αυτή τη μάχη η ΝΔ χάνει την επαφή της με τη μεσαία τάξη (παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων), που πάει είτε αριστερά, είτε προς Χρυσή Αυγή. Η μεσαία τάξη (ή το Κέντρο αν θέλετε) θεωρείται προδοσία για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, γιατί λοιπόν να κατευθυνθεί σε κάποιους που δεν τους υπολογίζουν; 
Όσο επιμένουν ότι «δε ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί», τόσο χάνουν από το Κέντρο. 
Όσο επιμένουν στην ίδια συνταγή λιτότητας που υιοθέτησε ο Παπανδρέου, τόσο χάνουν από τα ακροδεξιά. 
Χαμένοι από όλες τις πλευρές και το ξέρουν. 
Άρα το θηρίο θα σηκώσει το σκοτεινό ανάστημά του για να μην παραδώσει την πολυπόθητη εξουσία. Τα διαπλεκομενα κέντρα, τα οποία διαχρονικά υπηρετούσε ο Σαμαράς, πιέζουν προς την κατεύθυνση του βρώμικου πολέμου, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την άμεση επαφή με την εξουσία, σχέδιο που τώρα εξυπηρετεί το επιτελείο του σημερινού πρωθυπουργού. 
Στον επόμενο τόνο θα ζητούνται κουραστικά από το Μαξίμου «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» και θα βγάλει από το αραχνιασμένο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, κάθε λογής παιχνιδάκια του παρελθόντος. 
Η βρώμικη αντιπαράθεση είναι επίσημη επιλογή του Μαξίμου και των διεφθαρμένων κέντρων διαπλοκής. 
Το πολανίτικο Μαξίμου δεν θα παραδώσει εύκολα τα κλειδιά του Μεγάρου και εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για εντυπωσιακά ανοίγματα προς την Ακροδεξιά. 
Η πολιτική ζωή του τόπου με τον Αντώνη Σαμαρά έχει δηλητηριαστεί επικίνδυνα και έχει οδηγηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια. 
Μέσα στην ανασφάλεια που ζει ο ελληνικός λαός, λόγω ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης, με λαϊκίστικο καταγγελτικό λόγο και βρώμικες επιθέσεις, μπορεί να τσιμπήσουν κάποιοι τρομαγμένοι ψηφοφόροι. Είδομεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: