Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουν τις απειλές με σφαίρες σε Προβόπουλο - Πρετεντέρη

Την αποστολή φακέλων με σφαίρες και απειλητικές επιστολές στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη καταδίκασαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ...

ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν». 

Απόλυτα καταδικαστέα ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποστολή φακέλων με σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η ενέργεια αυτή είναι «καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία». 

Οι "Λαϊκοί Τιμωροί" ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιστολές με σφαίρες σε Προβόπουλο και Πρετεντέρη.
Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του, ενώ στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη εντοπίστηκαν στο MEGA. 

Αξίζει να αναφερθεί πως συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ανακάλυψη, από υπαλλήλους του προσωπικού γραφείου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενός φακέλου με σφαίρες που είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον Γιώργο Προβόπουλο. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή. Μέλη του προσωπικού του γραφείου του κ. Προβόπουλου εντόπισαν μέσα στον επίμαχο φάκελο δύο σφαίρες των 7,62 χιλιοστών και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική. 
Ο φάκελος είχε φτάσει στο γραφείο του διοικητή της ΤτΕ μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία, ενώ περιείχε -εκτός από τις σφαίρες- και μια επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό. 
 Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής παρέλαβαν το φάκελο και τον έστειλαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό από πού εστάλη το γράμμα. Φάκελος με σφαίρες, ομοίως 7,62 χιλιοστών, συνοδευόμενος από απειλητική επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Και στην περίπτωση αυτή ο φάκελος παρελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και εστάλη προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: