Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Το Τ.Τ. είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον “ Αέρα “

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για στελέχη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστούς επιχειρηματίες, δεν κάνουν κανέναν εργαζόμενο και ...

κανέναν πολίτη να πέσει απ’ τα σύννεφα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, στα πλαίσια των ιδιωτικοοικονομικών συμφερόντων, λειτουργούσε και λειτουργεί εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και υπέρ «ημετέρων» και κολλητών. 

Είναι πλέον καθολική η απαίτηση εργαζομένων και κοινωνίας, όχι μόνο να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά η έρευνα να φτάσει σε βάθος, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα και σε όλους εκείνους που καταχράστηκαν χρήματα του ελληνικού λαού.

Βέβαια, το μεγάλο σκάνδαλο σε σχέση με το Τ.Τ., είναι ότι η πλειοψηφία των ίδιων προσώπων, που διορίστηκαν και εκτελούσαν εντολές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, και σήμερα διώκονται από τη Δικαιοσύνη, οδήγησαν με τις ενέργειες και τις υπογραφές τους το Τ.Τ. στη Eurobank. 
 Η απαξίωση του Τ.Τ ξεκίνησε το 2002 με την μετατροπή του, από δημόσια υπηρεσία σε Ανώνυμη Εταιρεία, στη συνέχεια με την εισαγωγή του στο Χ.Α και την σταδιακή ιδιωτικοποίησή του.Έγκυροι κύκλοι στον τραπεζικό χώρο υπογράμμιζαν ότι η υπόθεση του ΤΤ,ανεξάρτητα από επιμέρους σκοπιμότητες που την έφεραν στο φως, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον ' Αέρα '
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον “ Αέρα “

Το πρόβλημα στο τραπεζικό χώρο δεν περιορίζεται μόνο στο Τ.Τ.

Το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο και αφορά πρώτα απ’όλα και κυρίως τις λεγόμενες »συστημικές τράπεζες», οι οποίες μένουν προς το παρόν στο απυρόβλητο.
Η κακοδιαχείριση,τα θαλασσοδάνεια και οι χαριστικές – πελατειακές εξυπηρετήσεις συνιστούν μέγα θέμα στο χώρο των αυθαιρέτως λεγόμενων «συστημικών τραπεζών».
Αυτήν την ώρα πρέπει άμεσα να ανακοπεί το σχέδιο «ιδιωτικοποίησης» των τραπεζών και μάλιστα με σκανδαλώδεις όρους, που η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει άμεσα στη Βουλή.
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον ' Αέρα '
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον “ Αέρα “
Αυτό καμία σχέση δεν έχει με την πρεμούρα κυβέρνησης και τραπεζιτών για την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Όπως επίσης, ότι οι ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές θα πρέπει ερευνήσουν τα  θαλασσοδάνεια  όλων των “συστημικών” τραπεζών που εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερες επισφάλειες απ’ το Τ.Τ., πριν φτάσει το νομοσχέδιο στη  Βουλή
Εκτός κι αν ο επικοινωνιακός σχεδιασμός προβλέπει ότι θα πρέπει να εμφανιστούν ως “σαπάκια” οι πρώην κρατικές τράπεζες, έτσι ώστε να δικαιολογηθούν οι κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζιτών, τις οποίες θα κληθεί να καλύψει εκ νέου ο ελληνικός λαός…
Η κατάσταση που διαμορφώνεται καθιστά πολύ πιο επιτακτική ανάγκη να επανέλθουν η Αγροτική Τράπεζα και το ΤΤ στον πλήρη δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα να προχωρήσει η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση όλων των τραπεζών με στόχο την ανασυγκρότησή τους και τη λειτουργία τους με νέα αναπτυξιακά ,παραγωγικά ,επενδυτικά και κοινωνικά κριτήρια  για την διασφάλιση ισχυρής και ευνοϊκής ρευστότητας στην οικονομία.
Αυτή η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μπορεί και δεν θέλει να πάει σε αυτή την κατεύθυνση για τους γνωστούς λόγους .
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον ' Αέρα '
Το Τ.Τ. Είναι η αρχή ,όλο το σάπιο τραπεζικό σύστημα στον “ Αέρα “
Μόνο μια άλλη Κυβέρνηση και μια άλλη εξουσία  μπορεί να επαναδιαμορφώσει ένα νέο εθνικοποιημένο-κοινωνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και στόχο την προοδευτική διέξοδο από την κρίση και θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες τους ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: