Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Από τη φιέστα στη συντριβή

Σαράντα εφτά χρόνια πριν, από τα τότε μέσα ενημέρωσης, κυρίως το ραδιόφωνο, ακούστηκαν τα «αλήστου μνήμης» λόγια: «αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 3 ατόμων καθ’ άπασαν την επικράτειαν». Τις τελευταίες μέρες και εν ...

όψει των «λαμπρών» εκδηλώσεων για την ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ένωσης, οι κυβερνώντες φρόντισαν, αποκαλύπτοντας τον εαυτό τους, να ξυπνήσουν εκείνες τις ανατριχιαστικές μνήμες. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Πρωτεύουσα την Τετάρτη, οχτώ Ιανουαρίου, ημέρα των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας».
Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελληνική Κυβέρνηση!

Πρώτον φρόντισε να εμφανίσει την απαγόρευση, ως απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αθηνών, όπως γίνεται περίπου και με τις αποφάσεις για τα γήπεδα ποδοσφαίρου…

Δεύτερον διαπιστώνει ότι οι Έλληνες είναι «αχάριστοι», αφού δεν αναγνωρίζουν αυτό που διέγνωσαν ο καθ’ όλα «πετυχημένος» - αποτυχημένος βέβαια για τα αφεντικά του - πρωθυπουργός και οι τελευταίοι εναπομείναντες της συγκυβέρνησης, το εύρος δηλαδή των κατακτήσεων για τους Έλληνες!

• Η Ελλάδα μέσα στο 2014 θα βγει στις αγορές. Η είδηση του αιώνα!

• Η Ελλάδα έναν χρόνο πριν από τον προγραμματισμένο πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα!!

Τι κι αν χρωστάει παντού και σ’ όλους… Τι κι αν αυξήθηκε το χρέος!

• Η Ελλάδα πέτυχε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή!!!

Αυτά τα θριαμβικά λόγια ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό, τον προεξάρχοντα του κυβερνητικού θιάσου, στη διάρκεια της φιέστας για την προεδρία.

Ο ρωμαίος ποιητής Ιουβενάλης, καυτηριάζοντας την παρακμή των Ρωμαίων και κυρίως την πρόθεση των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τον εξαθλιωμένο λαό, με τον εξωραϊσμό της οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας, διατύπωσε τη φράση: «Panem et circenses» δηλ. «Άρτον και θεάματα». Σήμερα μπορεί να λείπει ο άρτος για τους πολλούς, περισσεύει όμως το θέαμα, περισσεύουν οι φιέστες και τα πανηγύρια, ως το περίγραμμα μιας επιθανάτιας πολιτικής πράξης για τους κυβερνητικούς ιθύνοντες.

Ευτυχώς όμως που οι Έλληνες δεν στέργουν να σκύψουν το κεφάλι και αρνούνται να αποτίσουν τον πρέποντα «φόρο τιμής» στους «άξιους» ηγέτες τους. Έτσι τους αναγκάζουν να επιστρέψουν σε επιλογές, καταδικασμένες στη συνείδηση του πολίτη: «Απαγορεύεται…». Άλλωστε χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι η πολιτική οξυδέρκεια.

Τον τελευταίο καιρό στα κανάλια και σε εκδηλώσεις στημένων πανηγυριών συνωθούνται πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, επικεφαλής της ομερτά στο χώρο της πληροφόρησης και δυστυχώς, όπως πάντα συμβαίνει κάποιοι οσφυοκάμπτες ακαδημαϊκοί και κάποιοι οιονεί επιστήμονες. Αυτός ο αποκρουστικός, για τους περισσότερους Έλληνες, εσμός, είναι που εδώ και δεκάδες χρόνια προσφέρει τα «φώτα» του και διασφαλίζει τη σωτηρία μας…

Αφού λοιπόν τόσα και τόσα πέτυχε αυτή η κυβέρνηση γιατί ο χώρος των εκδηλώσεων δεν έμεινε ανοιχτός για τον πολυπαθή λαό, το θύμα δηλαδή των πολιτικών επιλογών της συγκεβέρνησης;

Γιατί οι κυβερνητικές ηγεσίες στερούν από τους Έλληνες το αγαθό της βίωσης αυτής της άφατης χαράς;

- Μήπως γιατί ο Ελληνικός λαός είναι πιο τίμιος και περήφανος από τους συγκεκριμένους ηγέτες και αρνείται να σκύψει το κεφάλι;

- Μήπως γιατί ο λαός δεν συναινεί στις επιλογές μέτρων που επιβαρύνουν περισσότερο τη θέση του;

- Μήπως γιατί σημερινά επίσημα στοιχεία δείχνουν την ανεργία στο 27,4% συνολικά και στο 64% για τους νέους;

- Μήπως γιατί ακόμη βαραίνει την ελληνική πολιτεία και την συγκεβέρνηση το μίασμα από το θάνατο του δύστυχου Έλληνα πολίτη, ο οποίος μάταια για δέκα μέρες προσπαθούσε να μπει σε κάποιο νοσοκομείο;

- Μήπως γιατί ζούμε τον τρόμο ενός ολοκαυτώματος καθώς μικρά παιδιά, φοιτητές, ηλικιωμένοι και άτομα κάθε ηλικίας θυσιάζονται στο βωμό των πολιτικών για το πετρέλαιο, με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης;

Μπορεί κάποιος να αριθμήσει 1000 μήπως. Όμως κανένα μέτρο και καμιά οικονομική περικοπή δεν στιγματίζει την κοινωνίας μας, τόσο όσο η εξαθλίωση που αποψιλώνει, ψυχικά και ηθικά, τον σύγχρονο Έλληνα και τον οδηγεί στην εξαχρείωση.

Η κατά τα ρωμαϊκά πρότυπα στημένη φιέστα και ο νόμος της ομερτά, της σκόπιμης σιωπής στα πλείστα εκ των μέσων ενημέρωσης, δεν μπορούν να σώσουν μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια. Εξάλλου η επιδίωξη αναβίωσης μεθόδων που συνδέονται με τη συντήρηση, τον βιασμό της πολιτικής συνείδησης, την εξαθλίωση και τη διάρρηξη του κοινωνικού ηθμού, ισοδυναμεί με προσπάθεια νεκρανάστασης. 

Χρέος των σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών είναι να απέχουν από εκδηλώσεις που συντηρούν τη βιομηχανία των «άλλοθι». 
Η προσπάθεια αμφισβήτησης των επιλογών του χώρου που σήμερα δικαιωματικά ηγείται της προσπάθειας για την άνοδο των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στην εξουσία ότι δηλαδή δεν δίνει δείγματα γραφής από σήμερα, αποδυναμώνεται. 
Είναι πολύ σημαντικό ένας ηγέτης να αρνείται να παραστεί σε μια εκδήλωση-φιέστα στην οποία συμμετέχουν κυρίως όσοι απεργάζονται τα δεινά του Ελληνικού λαού. 
Μέχρι τώρα, τυπικά, συμμετείχαν όλοι. Η μη συμμετοχή ορίζει το δρόμο προς το νέο και τη διεκδίκηση. Η συμμετοχή είναι αναγκαία και θα υπάρξει όταν θα υπάρξουν και σοβαρά ζητήματα. 

Ο Ελληνικός λαός έχει αισθητήριο και κριτήριο. 
Κυρίως έχει μνήμη, και καθώς μένουν τέσσερις περίπου μήνες για τις εκλογές ετοιμάζει τη δική του πραγματική γιορτή, τη δική του πολιτική απάντηση που θα σημάνει τη συντριβή αυτού του καταδικασμένου πολιτικού συρφετού. 
Έτσι ο απύθμενος πουριτανισμός του πρωθυπουργού και των περί αυτόν, θα πάρει μια καθαρή πολιτική απάντηση. 
Οι Έλληνες δεν ανέχονται την όποια δεσποτεία,  τους όποιους αφέντες, υβριστές και συκοφάντες, οι οποίοι δεν διστάζουν να μας χαρακτηρίζουν ως λαό της βαθιάς Ανατολής, ως άξεστους και απροσάρμοστους. 
Οι Έλληνες, θύματα της εξαχρείωσης και της πολιτικής βίας, θα αντιδράσουν και μάλιστα με τρόπο που θα τρομάξει και την ίδια την Ευρώπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: