Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση Ραγκούση κατά της κυβέρνησης για τις δημοτικές εκλογές ,,,

«Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί είναι παράνομη» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του ... 


στην aftodioikisi.gr., τονίζοντας πως οι εκλογές «πρέπει γίνουν στις 25 Μαΐου και την 1η Ιουνίου». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την Αυτοδιοίκηση» επιλογή της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι μόνος στόχος της είναι «να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές».

 Όπως λέει ο πρώην υπουργός, η μόνη περίπτωση να μπορέσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τους στόχους της είναι να τροποποιήσει το νόμο. 
Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση θα έχει εξουδετερώσει την καινοτομία της κοινής διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, έχοντας προχωρήσει σ’ ένα νοσηρό θεσμικό και εκλογικό εξάμβλωμα. »Όπως, δηλαδή, ακριβώς συνέβαινε κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης από τις κυβερνήσεις που νόμιζαν ότι εκμεταλλευόμενες τον εκλογικό νόμο θα επηρεάσουν και το αποτέλεσμα της βούλησης του ελληνικού λαού αλλά τελικώς το μόνο που έκαναν ήταν να οδηγήσουν στη χρεοκοπία την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και συνακόλουθα στη χρεοκοπία της χώρας». 

Σημειώνει επίσης πως η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές οδηγεί στη μείωση της «προεκλογικής αναστάτωσης που ανέκαθεν προκαλούνταν στην οικονομία και στην κοινωνία με αφορμή τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις». 
Όπως λέει, «δεν είναι μόνον η εξοικονόμηση 100 με 150 εκατομμυρίων από το γεγονός ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση λιγότερη αλλά και η εξοικονόμηση ενός ανυπολόγιστου οικονομικού κόστους που ξέρουμε καλά ότι συνεπάγεται μία προεκλογική περίοδος». 

«Δεύτερον» σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, «στόχος είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές». 
«Και τρίτο και εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα, είναι το όφελος που προσδοκούμε να υπάρχει για την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό και τους λειτουργούς της, γιατί η ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων αφαιρεί από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών την κομματική και πολική φόρτιση και επιτρέπει στον πολίτη να κρίνει δίκαια και ορθολογικά τους υποψήφιους συνδυασμούς». 

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: