Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Διχασμένη και έντρομη η κυβέρνηση σκέφτεται τριπλές εκλογές το Μάιο … για να χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια

Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι εκλογές δεν θέλουν οι δανειστές μας. Γιατί έτσι θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο η ημερομηνία της επιστροφής στις αγορές. Τουλάχιστον έτσι προπαγανδίζουν οι ...

κυβερνώντες παπαγάλοι. 
Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που ηττηθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία. Με ποια νομιμοποίηση θα συνεχίσει να κυβερνά; Δυστυχώς δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε αυτή την περίπτωση. 
Οπότε το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο είναι υπαρκτό, ισχυρό και το σκέφτονται οι «Οι Φίλοι Του Αντώνη Σαμαρά». "Ή τάν ή επί τάς", όπως θα έλεγαν και οι Σπαρτιάτισσες στον Αντώνη. 
Τα περιθώρια στενεύουν και οι δυνατότητες που υποτίθεται ότι είχαν οι «Επαναστάτες του 1821» δυστυχώς κατέρρευσαν. Απέτυχαν παταγωδώς και ξέρουν πολύ καλά ότι η δεινή ήττα βρίσκεται μπροστά τους! 
Η εξουσία βέβαια είναι πολύ γλυκιά. Από την άλλη οι πιέσεις που δέχονται από την διαπλοκή είναι πολύ ισχυρές. Να μην παραδοθούν γιατί έτσι χάνεται η ισορροπία μεταξύ κρατικοδίαιτων οικονομικών κέντρων και κυβέρνησης-μαριονέτας. 
Γι’ αυτό και τα αγόρια του Μαξίμου είναι διχασμένα. Ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και αν κάτσουν, θα βρουν ελικόπτερο να φύγουν νύχτα; 
 Ξέρουν ότι ο Τσίπρας βάζει μπλόκο στην εκλογή Προέδρου το Μάρτιο του 2015. Οπότε οι εκλογές θα γίνουν Μάιο, ή Οκτώβριο φέτος ή τον Απρίλη του χρόνου. 
Όλη αυτή βέβαια η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μόνο ζημιά προκαλεί στην Ελλάδα και στην εθνική οικονομία . 
Οπότε επιστρέφουμε και πάλι στην αναγκαιότητα για εθνικές εκλογές το Μάιο, μια και καλή. 
Γι’ αυτό επιστρατεύτηκαν από τώρα οι σκελετοί από το χρονοντούλαπο της δεξιάς ιστορίας. Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και οι δημόσιες θρησκευτικές δηλώσεις … 

Η διατήρηση πάντως του προεκλογικού κλίματος μετά τις Ευρωεκλογές, ζημιώνει κυρίως την κυβέρνηση όπως δείχνουν όλες οι αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους, οι Σύμβουλοι του Μαξίμου. Είναι σίγουρο ότι εάν αποφύγουν τώρα τις εθνικές εκλογές, θα υποστούν ακόμα πιο μεγάλη ήττα, τον (κόκκινο) Οχτώβρη ή τον ξανθόν Απρίλη! Είτε η κυβέρνηση αποδοκιμαστεί λίγο, είτε υποστεί μεγάλη ήττα. 
Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι ευθύνες σε κάθε περίπτωση ανήκουν στην κυβέρνηση. Κυρίως εάν αποφασίσει να βάλει τη χώρα σε μια μακρά περίοδο προεκλογικής αβεβαιότητας. Τότε προκύπτει πολιτική αστάθεια, παράγοντας άκρως αρνητικός για την βελτίωση της οικονομίας. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε παταγωδώς. Δεν κατάφερε να προχωρήσει καμιά απαιτούμενη Μεταρρύθμιση και κυβερνά λες και περιμένει πως θα περάσουν οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες. 
Τελευταία πράξη πολιτική που τους έμεινε είναι να προχωρήσουν σε εκλογές και να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. 
Θα λένε έπειτα ότι προσπάθησαν αλλά ο λαϊκισμός ήταν ισχυρότερος. Θα βρουν κάτι να πουν. Αν και αυτά με το λαϊκισμό είναι μπανανόφλουδες. Κανένας δεν ξεχνά τον λαϊκισμό του Αντώνη. Όταν έλεγε όχι σε όλα και δεν υπέγραφε πουθενά. Άσε που στα Ζάππεια μοίραζε φρούδες υποσχέσεις και χάντρες για τους ιθαγενείς …. 

 Για την ιστορία: προσέξτε τις μεταπτώσεις στις διακηρύξεις του Σαμαρά για το χρόνο των εκλογών. Πρώτα διακήρυττε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και εκλογές θα γίνουν το 2016. Πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και θα κάνει τα πάντα για να γίνουν το 2016 και (επιτέλους) την περασμένη Παρασκευή δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές το 2015. Εκείνος που θα τις επιδιώξει, θα έχει και την πολιτική ευθύνη». Τα σχόλια δικά σας …. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: