Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΙΟΒΕ: Σταθεροποιείται η οικονομία αλλά χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα διανύει μία περίοδο στασιμότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τη νέα έκθεση του Ιδρύματος για την ...
 
Ελληνική Οικονομία.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση

Ο κ. Κυριακόπουλος έκανε λόγο για κόπωση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μη δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως η χώρα πρέπει να δημιουργήσει ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επενδυτές.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι η οικονομία πλησιάζει σταδιακά σε ένα σημείο σταθεροποίησης αναφέροντας τα θετικά νέααπό τον τουρισμό και την τάση αποπληθωρισμού.

Μια πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης ή απομάκρυνσης χώρας από τη νομισματική ένωση είναι πολύ μικρότερη σήμερα, τόνισε.

«Η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν αρκεί για τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων της χώρας. Ειναι απαραίτητο να μειωθεί μελλοντικά σημαντικό βάρος του χρέους» εξήγησε.

Κατά τον ίδιο, η απομείωση του χρεους θα μπορούσε να γίνει με «σύμφωνα μεταρρυθμίσεων».«Η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονασματος δεν αρκεί για τη δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων της χώρας. Ειναι απαραίτητο να μειωθεί μελλοντικά σημαντικό βάρος του χρέους» εξήγησε.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι η στάση αναμονής που συνδέεται με τις πολιτικές εξελιξεις δημιουργεί προβλήματα σε μια οικονομία.
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=562383

Δεν υπάρχουν σχόλια: