Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Οι δημοσκοπήσεις δεν τρομάζουν το Μαξίμου

Σύμφωνα με το “Βήμα” ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης έλεγε τις προάλλες, στους λιγότερο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να μην πανικοβάλλονται από τα ...

αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ένα σταθερά διευρυνόμενο προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία. 
Έλεγε, σύμφωνα με το “Βήμα”, ο κορυφαίος στους λιγότερο κορυφαίους ότι η μόνη αληθινή δημοσκόπηση, η μόνη αξιόπιστη δημοσκόπηση, είναι η συζήτηση με τους πολίτες, γιατί από τους πολίτες μπορείς να καταλάβεις πολλά… 
Τώρα, σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ, υπάρχει ένα θέμα με το πού συναντά ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης τους πολίτες και τέλος πάντων ποιους εννοεί όταν μιλάει για πολίτες; 

Να σου θυμίσω πως και ο Παπανδρέου, ο Γιωργάκης, με τους πολίτες έλεγε ότι μιλούσε όταν αποφάσισε να μας τσακίσει, όταν πήρε φόρα για να διαλύσει τα πάντα, έχοντας δίπλα του τύπους σαν τον Παπακωνσταντίνου. 

Φυσικά είναι δικαίωμα του κορυφαίου υπουργού, του Παπανδρέου και δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου, όταν μιλάει για πολίτες να εννοεί τύπους σαν και αυτούς που έπαιρναν με τα φορτηγά τα δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα έβγαζαν στο εξωτερικό. 

Άρα, πράγματι, αυτοί οι… πολίτες μπορεί να λένε στον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ότι οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τα πράγματα όπως έχουν. 

 Σύμφωνα με το “Βήμα” οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν τρομάζουν το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό είναι αρκετά λογικό. 

Τύποι σαν τον Σαμαρά δύσκολα να τρομάξουν μπροστά σε μία μέτρηση της κοινής γνώμης που δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πιο ψηλά στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής από το κόμμα – κορμό μίας κυβέρνησης με πολύ χαμηλή δημοφιλία. 

Και το θέμα μας σε αυτή την ιστορία δεν είναι το “πόσο ψηλά;” γιατί είναι δεδομένο πως στις δημοσκοπήσεις του Φλεβάρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται πιο ψηλά και στις δημοσκοπήσεις του Μάρτη ψηλότερα και τον Απρίλιο μπορεί να καεί το πελεκούδι. 
Δεν ξέρω τότε τι θα γράφουν στο “Βήμα”, δηλαδή για το πόσο διαχειρίσημη θα είναι μία ήττα της Νέας Δημοκρατίας με το τάδε ή το δείνα ποσοστό και για τ’ ότι ο Σαμαράς δεν εννοούσε ακριβώς δημοψήφισμα όταν είπε ότι οι ευρωεκλογές του Μαϊου θα είναι δημοψήφισμα. 
Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει. Νομίζω πως αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το τι μπορεί να τρομάξει το Μέγαρο Μαξίμου, τι μπορεί να κάνει την άλλη πλευρά να τρέμει, να λυγίζουν τα γόνατα της. 
Θα τη βρούμε την άκρη και τότε θα δεις τι καρπαζιές θα φάει ο κορυφαίος υπουργός από τους λιγότερο κορυφαίους. 

 O alterthess ιανός || http://www.alterthess.gr/content/oi-dimoskopiseis-den-tromazoyn-maximoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: