Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η Lana Del Rey παντρεύτηκε τον Elvis Presley

Τι συνδέει τη Lana Del Rey με τον Έλβις Πρίσλεΰ; Μπορεί να γεννήθηκε μισό αιώνα μετά από εκείνον, κι ο Βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ να έφυγε από τη ζωή 10 χρόνια πριν καν εκείνη προλάβει να ...

γεννηθεί, αλλά απ’ ότι φαίνεται η Del Rey δεν είναι απλώς μία φαν του ρετρό. Όλη της η εμφάνιση κινείται γύρω από το lifestyle που υπέδειξε το ζεύγος Έλβις και Πρισίλα Πρίσλεϋ, και, όπως αποδεικνύεται, το ακολουθεί πιστά!
«Elvis is my daddy» τραγουδάει στο Body Electric (θα το βρείτε στο Paradise Edition του Born to Die, 2012 – ακούγεται και στο φιλμ Tropico), αλλά φαίνεται ότι δεν επέλεξε τυχαία έναν καλλιτέχνηelvis2 – είδωλο για να υπηρετήσει τις στιχουργικές της ανάγκες.
Η 27χρονη Αμερικανίδα, με την αγάπη στην λάμψη του Hollywood περασμένων δεκαετιών, σχεδόν εμμονικά, βαδίζει στον στιλιστικό δρόμο που χάραξε η Πρισίλα Μπολιέ, η πρώτη σύζυγος του Βασιλιά του Ροκ εν Ρολ. 
Η Πρισίλα γνωρίστηκε με τον Πρίσλεϋ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Γερμανία. Εννιά μήνες μετά το γάμο τους, (1 Μαΐου 1967), ήρθε στον κόσμο η μοναχοκόρη τους, Lisa Marie Presley (1 Φεβρουαρίου 1968).
Ο Έλβις Πρίσλεϋ και η Πρισίλα χώρισαν στις 23 Φεβρουαρίου του 1972 και συμφώνησαν σε από κοινού επιμέλεια της κόρης τους. 
 H Lana Del Rey σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη Lizzy Grant, τον έφηβο εαυτό της. 
Το 2010 και με το δίσκο Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant, γεννιέται ή μάλλον ξανα-γεννιέται μία σταρ απ'τα παλιά. 
Με συνεχείς πλαστικές επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου της (που δεν έχει παραδεχτεί ποτέ) μας συστήνει το νέο της εαυτό, που είναι έτοιμος να κάνει μία μεγάλη καριέρα πατώντας γερά στο (όποιο) ταλέντο της και στα πόδια (και) άλλων λαμπρών προσώπων, που μπόρεσαν να απολαύσουν τη δόξα του star system της δεκαετίας του '60. 
Φωτογραφίες και βίντεο που παραλληλίζουν τις δύο σταρ, τη Lana Del Rey και την Πρισίλα Μπολιέ, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σίγουρα έκπληξη αλλά και προδίδοντας την «διαφορετική» στιλιστική ταυτότητα της νεαρής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού, που από το 2011 δείχνει να ακολουθεί μία σταθερά ανοδική καλλιτεχνική πορεία, στην οποία σίγουρα έχει συμβάλει και η εμφάνιση κατά τα πρότυπα των δεκαετιών ‘50 και ’60, που αντιγράφονται, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες παρακάτω, κατά γράμμα.

Σε λίγες ημέρες, στις 26 Ιανουαρίου, η Lana del Rey θα διεκδικήσει για πρώτη φορά δύο βραβεία Grammy, στην 56η τελετή των βραβείων, καθώς είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες, για Καλύτερο Pop Vocal Άλμπουμ με το άλμπουμ Paradise και για Καλύτερο Τραγούδι Γραμμένο για Οπτικό Μέσο με το Young and Beautiful.

Δεν υπάρχουν σχόλια: