Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Έγγραφα ντοκουμέντα για το πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές ...

Oλα τα έγγραφα... Αποκαλυπτικά είναι τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν, μεταξύ άλλων και το θέμα της εξόδου της χώρας μας στις αγορές. Συγκεκριμένα, με... 

ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2013, στη 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν προς το ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής, την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει για το πως τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες εισήλθαν στο μνημόνιο, αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».

Στη σελίδα 14 της απάντησης της Κομισιόν γίνεται ξανά αναφορά στην Ελλάδα, καθώς επισημαίνεται: «Εκτός από εξωτερικούς παράγοντες, τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα ήταν υπεύθυνα για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του πρώτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, που ώθησε στην ανάγκη για δεύτερο μνημόνιο». 

Επίσης, προστίθεται: «Οι διαφορές στις επικρατούσες αντιλήψεις σχετικά με το ρίσκο επηρέασαν σημαντικά την πρόοδο του προγράμματος. Η μακρά συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνέβαλε σημαντικά στην αρνητική αντίδραση της αγοράς για τα λοιπά προγράμματα σε άλλες χώρες».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις που έδωσε η Κομισιόν στο ερωτηματολόγιο της Εξεταστικής Επιτροπής
Στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής έχει απαντήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στην πολύ καλή συνεργασία με την τρόικα και εξηγεί πως αποφασίστηκε να μπει η χώρα μας στο πρόγραμμα δανεισμού. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

real.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: