Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μια χώρα σε κρίση αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρώπης #katastrofi

«Η Ελλάδα, πρόεδρος εν κρίση» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Liberation. «Ύστερα από τέσσερα χρόνια ιδιαίτερα σκληρής λιτότητας, η χώρα καταγράφει τα πρώτα αποτελέσματα. Με την προεδρία της, σκοπεύει να ...

επωφεληθεί για να πείσει τους εταίρους της ότι έχει αλλάξει» υπογραμμίζει στον υπότιτλο. Η Liberation υπογραμμίζει στο κύριο άρθρο της ότι θα «ήταν λάθος και παραπλανητικό το να σταθούμε αποκλειστικά σε μια βελτίωση των στατιστικών. Το κοινωνικό και το ανθρώπινο κόστος των επιβεβλημένων μέτρων λιτότητας είναι εξωφρενικό για τον ελληνικό λαό». 
Η συμβουλή της γαλλικής εφημερίδας προς τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα προς τη Γερμανία είναι:
«Αντί να ζητηθούν νέες προσπάθειες από ένα λαό που δεν είναι πλέον σε θέση να τις καταβάλλει, αντί να συνεχίσουν την επιβολή της ίδιας πολιτικής λιτότητας αδιακρίτως, θα πρέπει να ενδιαφερθούν για τη διαφθορά και για το περίπλοκο, "μυρίων επιπέδων", σύστημα Διοίκησης, που είναι τα βαθιά δεινά που μαστίζουν την κοινωνία και απειλούν τη δημοκρατία».
Φωτιά και η Figaro για τη χώρα μας
«Ο Έλληνας κακός μαθητής, επικεφαλής στην Ευρώπη» τιτλοφορεί το ολοσέλιδο αφιέρωμά της η συντηρητική Figaro.
Στον υπότιτλό της, χαρακτηρίζει την κατάσταση «κωμικοτραγική» και εξηγεί:
«Στην Αθήνα, όπου το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα είναι ισχυρότερο όσο ποτέ άλλοτε, ο λαός ζει συχνά με τεχνάσματα, παραδέρνοντας μεταξύ βοήθειας και μέτρων λιτότητας που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες».
Παράλληλα, σημειώνει εντός πλαισίου τα λόγια του Θεόδωρου Γιάνναρου, διευθυντή νοσοκομείου:
«Οι τεχνοκράτες της τρόικας ξεπουλούν τη χώρα. Από το 2010, έχουμε 4.000 αυτοκτονίες εξ΄ αιτίας της κρίσης. Αυτό το σχέδιο διάσωσης είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Μετάφραση από το bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: