Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι "58" πάνε ευρωεκλογές [... για να σπάσουν τα μούτρα τους]

Το εκλογικό της όνομα για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε την Κυριακή η κίνηση των «58» μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τις συνεργαζόμενες κινήσεις. Όπως αποφασίστηκε στο ψηφοδέλτιο θα ...

μπει ο τίτλος Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη και σε αυτό θα μετέχουν υποψήφιοι τόσο από την κίνηση των «58» όσο και από τις συνεργαζόμενες κινήσεις. 
Ως συνεργαζόμενες κινήσεις, εξηγείται στην ανακοίνωση, ότι νοούνται «όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού». 
 Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται, ακόμα, ότι οι υποψηφίοι που τυχόν εκλεγούν θα ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. 

 Ως προς τις διαδικασίες επιλογής προσώπων και συγκρότησης των οργάνων η συνάντηση κατέληξε ότι θα γίνει με διαδικασίες «ασφαλώς συναινετικές» που «θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία». 
«Η Παράταξη πρέπει να εκφράζει την πρόθεση και την απόφαση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να βαδίσει στην αναγέννησή του, να απευθυνθεί σε νέες ηλικιακά και πολιτικά δυνάμεις, να πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης και στην εθνική ανασυγκρότηση. 

Το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει αυτή την πρόθεση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς τις διαδικασίες» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, επίσης, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι προγραμματικές θέσεις για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας και του κράτους. 

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπών Πρωτοβουλίας, οι οποίες «δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα άλλα κόμματα του χώρου, αντιθέτως γίνονται εκφραστές του αιτήματος της ενότητας» στο πλαίσιο της οργανωτικής προσπάθειας για τη δικτύωση της Πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους της χώρας. 

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: