Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γ. Σταθάκης: «Χωρίς μείωση του χρέους δεν υπάρχει βιωσιμότητα»

Για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και το «καυτό» ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο ...

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα των τραπεζικών σκανδάλων ότι «Υπάρχει μια επιτάχυνση σε αυτά τα θέματα και από πλευράς των δικαστών η οποία είναι θετική για όλους. 
Δεν ξέρω κατά πόσο θα πρυτανεύσει αυτό το θέμα στις ευρωεκλογές, διότι εκεί κρίνεται ένα πολύ ευρύτερο θέμα, της δικής μας οικονομίας και φυσικά, το κατεξοχήν θέμα που θα είναι η πορεία της Ευρώπης στα επόμενα χρόνια». 
 Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι «Διαφάνηκε ότι η Ευρώπη στην αντιπαράθεση που έχει με το ΔΝΤ, πρυτάνευσε η ιδέα του να μην γίνει καμία ενέργεια για το θέμα. 
Έχει γίνει κοινός τόπος και κοινή πεποίθηση ότι χωρίς μείωση του χρέους δεν υπάρχει βιωσιμότητα», για να προσθέσει ότι «Η αναδιάρθρωση του χρέους ήταν προϋπόθεση για να υπογραφεί το μνημόνιο. 
Ουσιαστικά τελειώνει η χρηματοδότηση του μνημονίου και μπροστά μας είναι ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, ένα άλυτο πρόβλημα που μας οδήγησε στο μνημόνιο». 
Κλείνοντας, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και αλλαγή των μνημονιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο το πρόβλημα της κοινωνίας στην Ελλάδα όσο και να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: