Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αν η κυβέρνηση αποδεχτεί νέα μέτρα, δεν θα αντέξει

Την πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ στους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι έχουν στηρίξει το εγχείρημα των «58», έδειξε εμμέσως ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στο ...

κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τα δύο στελέχη να «αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ μίλησε για «προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαχώρισε την περίπτωση του Σπύρου Λυκούδη, ενώ διαπίστωσε ταύτιση των «58» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πανικό καθώς, όπως είπε, «από τη μία καλεί τη ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία και από την άλλη την κατηγορεί για ανηθικότητα».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε θετικά με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.

«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο εύκολος μπαλαντέρ για να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δεξιά και αριστερά» σημείωσε, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν συμφωνεί με τον «αριστερό λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί την επιβολή νέων μέτρων τότε «δεν θα αντέξει», υπογραμμίζοντας πως πλέον το μείζον ζήτημα είναι να «αλλάξει η ασκούμενη πολιτική», καθώς η λιτότητα οδηγεί την κοινωνία σε ασφυξία, με μέτρα που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: