Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Νέα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς από τον Farage στο Σαμαρά! [video]

Δεύτερη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Nigel Farage, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στα ποσοστά του κόμματός του, το ...

οποίο βάσει δημοσκοπήσεων, είναι στη δεύτερη θέση στη Βρετανία, με ποσοστό 26%, είπε:
"Το κόμμα μας κάνει μεγάλες προόδους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέλω να σας πω, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης που συνεργάζεται, είμαστε κατά της Ευρώπης που κυβερνάται από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Έχουμε συμφέρον να συνεργαστούμε κατά των γραφειοκρατών, που πολεμούν για την ολοκλήρωση της Ευρώπης. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος".
"Θέλω ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει από τους γραφειοκράτες τύπου Ρομπάι, Μπαρόζο και άλλους. Θέλω κοινή συνεργασία όπως συμβαίνει με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελβετία, χωρίς να είναι μέλη της ΕΕ. Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές ο κόσμος θα ψηφίσει υπέρ του διαζυγίου και θα δώσουμε το παράδειγμα και σε άλλες χώρες", είπε.

"Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη"
Κληθείς να σχολιάσει την επίθεσή του στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Farage είπε πως δεν πιστεύει πως όσα είπε, ήταν προσβλητικά.
"Αυτό που είναι προσβλητικό, είναι η υποκρισία του Σαμαρά, που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού. Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με την συμμετοχή σας στην Ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλογή".
"Ο Σαμαράς ψεύδεται ότι εκπροσωπεί τη λαϊκή βούληση, όταν κυβερνά η Τρόικα. Ήμουν προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς. Αυτό συμβαίνει με όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου κυβερνά η Τρόικα. Εμείς είμαστε τυχεροί που ξεφύγαμε από αυτήν την Ευρωζώνη", είπε.


Ο Φάρατζ για τον Α. Σαμαρά από allthewebnews

"Αν συνεχίσετε έτσι θα πάτε στην καταστροφή"
Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, είπε:
"Αυτό θέλω να πω στον ελληνικό λαό. Σας ζήτησαν να κάνετε φοβερές θυσίες, για να μείνετε στον ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης. Αν συνεχίσετε έτσι, θα πάτε στην καταστροφή".
Ακόμη, εκτίμησε θα έχει η Ελλάδα το δικό της νόμισμα. "Θα ανακτήσετε την Δημοκρατία σας", είπε χαρακτηριστικά.

"Όταν έσκασε το πρόβλημα, το 2008, ανέφερα το παράδειγμα της Ισλανδίας, που σήμερα έχει ανάπτυξη 3% και έχει επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

"Η Ελλάδα δεν έχει καμία βελτίωση, το κοινό νόμισμα έχει παγιδεύσει την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να ακολουθήσει. Πρέπει να έρθει πίσω η δραχμή. Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο, έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν επιστρέψει στη δραχμή. Θα μπορέσετε κι εσείς να παράγετε πράγματα σε πολύ λίγο κόστος και να τα πουλάτε σε καλή τιμή. Αν μείνετε μέσα στον ζουρλομανδύα του ευρώ, δεν θα μπορέσετε να ανακάμψετε", σημείωσε.

Επενδυτές χωρίς όνομα
Κληθείς ωστόσο να αναφέρει ονόματα επενδυτών, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο Farage δεν απάντησε, αλλά είπε:
"Έχω μιλήσει με μέλη της βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας και όλοι έχουν την άποψη, ότι η Ελλάδα θα είναι σαγηνευτικός προορισμός επενδύσεων, όταν επανέλθει στο νόμισμά της. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι προορισμός επενδύσεων. Νομίζω, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ουρά, μόλις η Ελλάδα βγει από το ευρώ και υποτιμήσει το νόμισμά της".

"Αυτή τη στιγμή, αν ερχόμουν να επενδύσω σε σας, θα ήμουν ανόητος. Αν όμως αυτό γίνει, θα είμαι από τους πρώτους που θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Υπάρχει πολύ χρήμα, όχι μόνο στο Λονδίνο, αλλά γενικά στα επιχειρηματικά κέντρα, που ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν έχει το σωστό νόμισμα, τη σωστή ισοτιμία", πρόσθεσε.

"Μην ψηφίζετε τα κόμματα που σας έφεραν σε αυτά τα χάλια"
Ερωτηθείς, ποιο κόμμα στην Ελλάδα είναι πιο κοντά στην ιδεολογία με το δικό του κόμμα, απάντησε:
"Είχα συναντήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο Λονδίνο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, να υπάρξουν κανονικές εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις και ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής, είναι να ψηφίσουμε τέτοια κόμματα. Αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να δώσω γραμμή στους Έλληνες, για το τι θα ψηφίσουν. Εάν δεν αλλάξετε όμως, μην ψηφίζετε τα κόμματα που σας έφεραν σε αυτά τα χάλια".

Απορία ψάλτου... βηξ;
Τέλος, ερωτηθείς για το εάν είναι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αφού έβαλε τα γέλια, γιατί όπως είπε, του κάνουν την ερώτηση αυτή, κάθε φορά που δίνει συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, απάντησε:
"Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην Αθήνα σήμερα, υπήρξαν και κλοπές έργων τέχνης από την Αθήνα, θα σας απαντήσω όταν έχετε πίσω τη δραχμή, όταν έχετε πίσω τη Δημοκρατία σας κι όταν θα έχετε ανακάμψει".

"Δεν είμαι σε θέση ισχύος για να μπορώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο. Στο μέλλον μετά από μία εύλογη διαπραγμάτευση, θα γυρίσουν τα μάρμαρα. Λέω, ως φίλος της Ελλάδας, ότι αυτό που ενδιαφέρει το 30% των ανέργων, είναι όχι τα μάρμαρα, αλλά να γυρίσει η Ελλάδα σε μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: