Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"Εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από Σαμαρά - Βενιζέλο"

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση ... 

των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις» λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, καταγγέλλοντας πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) παρά τη σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Συγκεκριμένα, η κ. Δούρου επισημαίνει πως στις 11 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ δήλωνε εγγράφως στη Βουλή πως «με στόχο την πλήρη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συγκληθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον». 
 Και συμπληρώνει: «Σήμερα δύο μήνες μετά, ο κ. Βενιζέλος, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ». 
Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι προφανές ότι τίποτε από τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, δε συνιστά για την κυβέρνηση επαρκή αιτία για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι προφανές ότι το "αμέσως προσεχές μέλλον" αργεί ακόμη…». 

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: