Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ντόρα Μπακογιάννη: Χαλαρή η κρατική μηχανή απέναντι στην τρομοκρατία

Τη θέση ότι η κρατική μηχανή επέδειξε χαλαρότητα στην τρομοκρατία εξέφρασε την Παρασκευή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Σε συνέντευξή της στον ...
 
ΣΚΑΙ, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε, επίσης, ότι οι διχαστικές λογικές είναι καταστροφικές, αναφέροντας πως «ούτε η ΝΔ είναι κόμμα χουντικών, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατών». «Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό» σημείωσε.

Ως προς τον νόμο για τις άδειες κρατουμένων, η κ. Μπακογιάννη είπε πως επί της ουσίας δεν πάσχει ο ίδιος ο νόμος, αλλά η εφαρμογή του, ενώ σημείωσε πως μπορεί να υπάρξει εξειδίκευση για περισσότερη προσοχή σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Αν τα πράγματα πάνε όπως είναι προγραμματισμένα, γίνει τον Απρίλιο η καταγραφή του πλεονάσματος και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι εταίροι μας και προχωρούμε στη ρύθμιση του βιώσιμου χρέους θα έχουμε βγάλει ένα από τα θέματα από το τραπέζι» δήλωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι το επόμενο τρίμηνο είναι πολύ κρίσιμο, πως πρέπει να διορθωθούν λάθη και αδυναμίες και οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, ενώ πρόσθεσε ότι το κράτος εισπράττει περισσότερα χρήματα, όταν είναι λίγα και ο φορολογούμενος μπορεί να τα πληρώσει. «Περίμενα πολλά περισσότερα από τη διοικητική μηχανή του υπουργείου Οικονομικών» κατέληξε.
 
Αναφερόμενη στην κατάσταση της οικονομίας η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «είμαστε σε ευαίσθητη στιγμή, έχουμε τρέξει έναν μαραθώνιο και είμαστε 150 μέτρα πριν το τέλος. Έχουμε κουραστεί κ όλο αυτό μας κάνει να βλέπουμε τα τελευταία μέτρα ως εφιάλτη.» 

«Αν τα πράγματα πάνε όπως είναι προγραμματισμένα, γίνει τον Απρίλιο η καταγραφή του πλεονάσματος και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι εταίροι μας και προχωρούμε στη ρύθμιση του βιώσιμου χρέους θα έχουμε βγάλει ένα από τα θέματα από το τραπέζι» δήλωσε η πρώην υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι το επόμενο τρίμηνο είναι πολύ κρίσιμο. «Πρέπει να διορθωθούν λάθη και αδυναμίες και οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι το κράτος εισπράττει περισσότερα χρήματα όταν είναι λίγα και ο φορολογούμενος μπορεί να τα πληρώσει.

«Περίμενα πολλά περισσότερα από τη διοικητική μηχανή του υπουργείου Οικονομικών» ανέφερε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: