Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. ...


Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη ομόφωνα η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από πρόταση του ΕΛΚ. 
 Το Σώμα που εξέλεξε τη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, αριθμεί 180 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από όλες τις χώρες και από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα. 
Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων είναι η σημαντικότερη επιτροπή του Συμβουλίου, καθώς ασχολείται με όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα διμερή θέματα και γενικότερα με τα ζητήματα Δημοκρατίας στα κράτη-μέλη.
 Η Ντόρα Μπακογιάννη, που είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται σε αυτήν τη θέση, μετά την εκλογή της ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο έχει ατονίσει. Μας λείπει το τιμόνι και η κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργείται και ένα χάσμα Βορρά- Νότου. Η επιτροπή μας θα διευρύνει τον ρόλο της και θα δώσει τη δυνατότητα η φωνή του Συμβουλίου της Ευρώπης να ακουστεί προς κάθε κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: