Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Die Presse: Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, η οποία υποστηρίζει ότι είναι «ανανεωμένος» ο τρόπος έκφρασης του, καθιστώντας τον μια ρεαλιστική φωνή, ενώ ...

υποστηρίζει πως όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το αριστερό λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ισχυρότερη πολιτική δύναμη ενώ η επόμενη δοκιμασία βρίσκεται προ των πυλών, όταν οι Ελληνες ψηφοφόροι αποφασίσουν τον Μάιο για την σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους συσχετισμούς δυνάμεων στους δήμους. Ηρθε λοιπόν η ώρα για τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να προετοιμαστεί για το ρόλο του πολιτικού ηγέτη και να συνομιλεί με δημοσιογράφους από την ΕΕ», γράφει η Die Presse σε δημοσίευμα της.

Στη συνέχεια, αναφέρεται και στην φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε τους τελευταίους μήνες μαθήματα αγγλικών, τονίζοντας πως πρέπει να έχουν μια δόση αλήθειας, καθώς «ανανεωμένος δεν φαίνεται μόνον ο τρόπος έκφρασής του, αλλά και το μήνυμά του προς την ΕΕ: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μπαμπούλας, αλλά ένα εντελώς κανονικό κόμμα με νόμιμες (και λογικές) αξιώσεις. 
Οσον αφορά την κεντρική του τοποθέτηση, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: ''Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα έχει αποτύχει'' και ''(...) η πολιτική της λιτότητας πρέπει να τερματιστεί αμέσως'', καθώς, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει επιφέρει μια ''κοινωνική καταστροφή'' στην Ελλάδα την ώρα που το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται», αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα.

Ετσι θέλει να σώσει την Ευρωζώνη ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται κατηγορηματικά ότι το κόμμα του θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης: «Είμαστε πιο φιλοευρωπαίοι από τους συντηρητικούς, οι οποίοι πρόδωσαν τους πολίτες της Ευρώπης», λέει. «Αλλά πώς θέλει να σώσει την ευρωζώνη ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται η Die Presse. 
«Μέσω ενός πανευρωπαϊκού ντιλ στα πρότυπα της Συμφωνίας του Λονδίνου για το γερμανικό χρέος του 1953», που θα συνοδεύεται από ένα «τεράστιο» επενδυτικό πακέτο για τις χώρες της κρίσης της νότιας Ευρώπης. «Η Ευρώπη πρέπει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στις χώρες της κρίσης», ζητά ο Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Νέα επιλογή λέξεων με παλιά περιεχόμενα, παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι «η Συμφωνία του Λονδίνου οδήγησε σε ένα ριζικό haircut για τους πιστωτές της Γερμανίας. 
Η επιθυμία για μια συμφωνία στα πρότυπα του Λονδίνου ηχεί αναμφίβολα καλύτερα από την έκκληση προς τους πιστωτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, ωστόσο οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. 
Και όσον αφορά την απαίτηση για επενδύσεις: επί δεκαετίες η ΕΕ στήριξε σθεναρά την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών, η πολιτική της δημιουργίας χρεών στην Αθήνα όμως συνεχίστηκε», κλείνει το δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: