Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ένοχη σιωπή του Σημίτη

Είμαστε εδώ και καιρό μάρτυρες ενός δράματος, το οποίο αφορά τις μίζες γύρω από το πάρτι που είχε στηθεί στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 

Kαι το λέω δράμα, γιατί όλα αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεν βρέθηκαν από το πουθενά και πήγαν στις τσέπες του Άκη και της παρέας του, αλλά βγήκαν από τις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου, που πλήρωσε την κούρσα των «αγορών του αιώνα» μέσα σε ένα κλίμα ανταγωνισμού με την Τουρκία.

Ποιος δεν θυμάται το επί χρόνια εφαρμοσμένο στις Ένοπλες Δυνάμεις δόγμα 7 προς 10. Με τις ευλογίες, βεβαίως - βεβαίως, Αμερικανών και Ευρωπαίων συμμάχων, και την άκρατη υποστήριξη από τις ηγεσίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Όμως, τούτες τις μέρες που διαβάζουμε όλες αυτές τις αποκαλύψεις των εμπλεκομένων στις υποθέσεις με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα δεν βλέπουμε πουθενά ούτε μια λέξη από τους δύο πρωθυπουργούς, που επί των ημερών τους στήθηκε το πάρτι της μίζας. Δηλαδή του Σημίτη και του Κ. Καραμανλή.

Ιδιαίτερα δε ο πρώτος, που ήταν πρωθυπουργός την περίοδο που ο Άκης έκανε ταμείο, δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα.

Βγήκε και μίλησε για τους «58», τη σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Βγήκε σε αφιέρωμα στην ελληνική προεδρία (εφημερίδα «Το Βήμα») να εκθειάσει την ακολουθούμενη πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας, που δεν το έκανε ούτε ο... Στουρνάρας!

Και δεν έχει βγει να πει μία λέξη, όταν επί των ημερών του είχαμε το σκάνδαλο του Άκη, της Siemens, του Χρηματιστηρίου.

Είχε την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη από όλους.

Η φιλοδοξία για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον μάρανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: