Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο ακροδεξιός και επικίνδυνος Αντώνης Σαμαράς

Ο Σαμαράς είναι πλέον καμένο χαρτί, όπως και ο Βενιζέλος. Η ανατροπή του είναι θέμα κατάλληλου χρόνου. Ακόμα και η παλαιά εγχώρια παραδοσιακή οικονομική ελίτ έχει ανάψει το πράσινο για την πτώση του, καθώς εκτός από την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, διαλύει και ...

κάθε βιομηχανική παραγωγική δραστηριότητα.
Αυτός που παριστάνει ότι κυβερνάει σήμερα τη χώρα, μετά το Κολλέγιο Αθηνών, έφυγε επί χούντας για σπουδές στις ΗΠΑ.
Όταν επέστρεψε και τον ρώτησαν ποιες ήταν οι πολιτικές του δραστηριότητες εκεί για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, απάντησε ότι είχε πολύ διάβασμα και στον ελεύθερο χρόνο του μάθαινε ελληνικούς χορούς.
Και μιλάμε για μια περίοδο όπου η δημοκρατική άνοιξη στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με τους αγώνες κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, βρισκόταν στο αποκορύφωμα. Ας είναι. Ο Σαμαράς πρόταξε το διάβασμα. Ας μην τον κατηγορήσουμε γι' αυτό.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας και σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Τότε η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε κάνει μεγάλο άνοιγμα στις δυνάμεις του Κέντρου. 
Όμως ο νεαρός Σαμαράς, από το πολύ διάβασμα, προσχώρησε στην πλέον δεξιά και αντικομμουνιστική τάση του κόμματος, που εκπροσωπούσε ο Ευάγγελος Αβέρωφ. 
Ο χρόνος κύλησε, ήρθε το ΠΑΣΟΚ και το '90, όταν η Ν.Δ. κατακτά (με την... εξαγορά Κατσίκη) την απόλυτη πλειοψηφία, ο Μεσσήνιος εκτοξεύεται στο υπουργείο Εξωτερικών, παρά τους φόβους του προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την απειρία του.

ΟΤΑΝ γίνεται το μπέρδεμα με τα Σκόπια και την ονομασία, ο Αντώνης, πατριώτης μέχρι το κόκαλο, αρνείται κάθε συζήτηση και συμβιβασμό. Γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά τίποτα.
Ο Μητσοτάκης αναγκάζεται να τον απολύσει.
Ο Σαμαράς, όμως, θεώρησε ότι το... πατριωτικό κεφάλαιο που συνέλεξε με τη στάση του του δίνει το δικαίωμα να ανοιχτεί σε δικό του κόμμα. Πώς όμως φτιάχνεις κόμμα χωρίς οικονομικές ενισχύσεις; Κάποιοι πάντως κέρδισαν αρκετά από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο Σαμαράς επιστρατεύει την ευγένειά του. Από κάποιους -μάλιστα- θεωρείται ως ο νέος που σπάει τον αναχρονιστικό δικομματισμό, με τον Μ. Ανδρουλάκη να γράφει ...μαντινάδα με τίτλο "Υπέρ Αντωνίου λόγος".
Ξεγέλασε πολλούς σοβαρούς και δημοκρατικούς ανθρώπους, ακόμα και τον Ανδρέα Λεντάκη, μέχρι τα πολιτικά του προσόντα και οι ικανότητες των στενών συνεργατών του να αποδειχτούν φούσκες.

ΑΦΟΥ έκλεισε το μαγαζί της Πολιτικής Άνοιξης, έμεινε σε "κατ' οίκον περιορισμό" για εφτά ολόκληρα χρόνια! Πώς τα έβγαλε πέρα με δύο παιδιά, αφού δεν εργαζόταν ούτε αυτός, ούτε η σύζυγός του; 
Πώς λέει ότι καταλαβαίνει τι περνά ένας άνεργος και σήμερα του κατάσχουν και το επίδομα ανεργίας, επειδή έχει χρέη; Ξέρετε εσείς άνεργο που να μην έχει χρέη; Μόνο όσοι προλαβαίνουν και πηδήξουν από την ταράτσα! 
Αυτός ο λαμπρός πατριώτης με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή επιστρέφει, παρά τις αντιδράσεις των Μητσοτάκηδων, στη Ν.Δ. αλλά για αρχή με θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. 
Ο ανιψιός του ιδρυτή, σιγά - σιγά τον επαναφέρει στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τον κάνει υπουργό Πολιτισμού, όπου διέπρεψε διορίζοντας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης υπαλλήλους μόνο από την εκλογική του περιφέρεια!

ΜΠΡΟΣΤΑ στην ισχυρότερη πιθανότητα αναδειχθεί στην ηγεσία του κόμματος η Ντόρα, με τη βοήθεια των καραμανλικών ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει την ηγεσία και αντιπολιτεύεται τον ΓΑΠ με σφοδρή κριτική κατά των πολιτικών λιτότητας και του πρώτου Μνημονίου.
Ποντάρει στο λαϊκό ρεύμα. Όταν αυτό το ρεύμα στρέφεται για λύσεις Αριστερά και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές και υπόσχεται, αν γίνει πρωθυπουργός, να υπηρετήσει πιστά και χωρίς αμφισβητήσεις τα συμφέροντά τους, σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας του.

ΕΙΔΙΚΑ σήμερα, όπου οι πολιτικές των Μνημονίων σκορπούν απόγνωση, πόνο και θάνατο σε εκατομμύρια πολίτες, το μόνο επιχείρημα που του έχει απομείνει είναι να λέει στους ξένους προστάτες του: "βοηθήστε να μείνω γιατί θα τα βρείτε σκούρα με τον Τσίπρα"! 
Ευτύχησε να βρει τη συμπαράσταση του μεγαλύτερου αριβίστα οπορτουνιστή της νεώτερης πολιτικής ιστορίας για να καταφέρει να αντέξει μέχρι σήμερα, εξαγοράζοντας την υποστήριξη όλων των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων που ελέγχουν τα μεγάλα ΜΜΕ, κλείνοντας πραξικοπηματικά την ΕΡΤ! 
Ήταν λύση ανάγκης μέχρι οι δανειστές να προλάβουν να ιδιωτικοποιήσουν ολόκληρη τη χώρα, να αρπάξουν τον εθνικό της πλούτο και να αφανίσουν ό,τι δεν χρειάζονται. Ακόμα και τους ανθρώπους.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ, η ανικανότητα και το ακροδεξιό DNA του ανθρώπου, απειλούσε ακόμα και τις ευρωπαϊκές ισορροπίες, με το πατρονάρισμα της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας. Το μήνυμα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ήταν σχεδόν επίσημο. Τους μαζεύεις ή απολύεσαι.
Ο Σαμαράς είναι πλέον καμένο χαρτί, όπως και ο Βενιζέλος. Η ανατροπή του είναι θέμα κατάλληλου χρόνου. Ακόμα και η παλαιά εγχώρια παραδοσιακή οικονομική ελίτ έχει ανάψει το πράσινο για την πτώση του, καθώς εκτός από την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, διαλύει και κάθε βιομηχανική παραγωγική δραστηριότητα.
Η εμφάνιση των "58" με την υποστήριξη Σημίτη είναι ένα από τα τεστ του συστήματος να προετοιμάσουν τις διάδοχες καταστάσεις, εμποδίζοντας την κατάκτηση της πλειοψηφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μήνυμα έχει φτάσει και στη Ν.Δ., όπου οι Καραμανλικοί αντιλαμβάνονται (και πιέζονται) να εμποδίσουν την ακροδεξιά μετάλλαξη του παραδοσιακού αστικού τους κόμματος. Ας ελπίσουμε ο Σαμαράς να μην κάνει περισσότερο κακό στον λίγο χρόνο που του απομένει.

Του Δημήτρη Χρήστου  || ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: