Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Public Issue: Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι, 7 στους 10 Ελληνες [έρευνα]

Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι εμφανίζονται περίπου επτά στους δέκα Ελληνες, αναφέρει σε έρευνα της η Public Issue, την ίδια στιγμή που το 43% θεωρεί ότι το κράτος λειτουργεί ...

χειρότερα από ότι το 2009 και το 29% πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια. 

Σε «έρευνα πολιτικής συγκυρίας» που πραγματοποίησε από 8 - 13 Ιανουαρίου, η Public Issue, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην ερώτηση για το πώς βλέπουν το μέλλον τους, το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 22%. 
Παράλληλα, το 70% θεωρεί ότι «στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 22% «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 5% «ούτε στη σωστή, ούτε στη λάθος κατεύθυνση». 

Στην ερώτηση «πόσο πιστεύετε ότι θα διαρκέσει η οικονομική κρίση», μόλις το 1% βλέπει ότι θα κρατήσει ακόμη ένα εξάμηνο, το 6% θεωρεί πως η κρίση θα διαρκέσει για ακόμη έναν χρόνο, το 8% για ακόμη δύο χρόνια, το 9% για ακόμη τρία χρόνια, το 3% για ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% για ακόμη πέντε χρόνια, το 22% θεωρεί ότι οικονομική κρίση θα κρατήσει από έξι έως 10 χρόνια ακόμη και το 29% περισσότερα από 10 χρόνια ακόμη. 

 Σε ερώτηση για τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, απαντούν: Οργή/ αγανάκτηση το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/ άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/ στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά το 18%. 

Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι πέντε χρόνια πριν, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%. Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, απαντούν: «καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: