Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ας ζει μια οικογένεια με 1000 ευρώ αρκεί να πληρώνει τα δάνεια

Σε μια ρύθμιση που θα ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Το σενάριο που εξετάζεται έχει να κάνει με τη σύσταση μιας νέας ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα ...

αποτελείται από υπουργούς και θα τρέξει τη ρύθμιση για την εξόφληση όλων των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με το Έθνος, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ρύθμιση για τα ανεξόφλητα δάνεια θα λαμβάνονται υπό όψιν τα μηνιαία έξοδα της οικογένειας. Θα υπάρχει δηλαδή ένας τιμοκατάλογος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. 
Για παράδειγμα το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια θα ανέρχεται σε 1000 ευρώ κατά μέσο όρο. Στα έξοδα περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κλπ.

Η οικογένεια θα μπορεί να κρατά το εισόδημα αυτό για να βγάζει το μήνα και το υπόλοιπο ποσό θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων.

Προβλέπεται επίσης ότι οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται. 
Δεν αποκλείεται να εξεταστεί επίσης και η προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να απεμπλακούν περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης, ενώ υπάρχει απόφαση και τους «συνεργαζόμενους» δανειολήπτες που δεν κρύβουν περιουσιακά στοιχεία από τις τράπεζες και που θα πληρώνουν με συνέπεια τις νέες δόσεις, ενώ θα τις ενημερώνουν αν υπάρξει αλλαγή στα οικονομικά τους δεδομένα.

Το θέμα είναι, με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να ορίσει αυθαίρετα τις ανάγκες μιας οικογένειας σε ένα συγκεκριμένο ποσό. 
Λες και ζούμε υπό κάποιο καθεστώς και θα αναγκαζεται κανείς να ζήσει με συγκεκριμένα χρήματα, αρκεί να  πληρώνει τις τράπεζες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: