Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας...

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας... Η έκπληξη του ήταν μεγάλη, καθώς χαμένος μέσα στα έγγραφά του, άκουσε τη γραμματέα του να λέει ότι ...

θέλει να του μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε να τον συνδέσουν και μετά τα πρώτα μάλλον τυπικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του εξήγησε ότι ο σκοπός του τηλεφωνήματος δεν ήταν από το να τον ενημερώσει επισήμως για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, σημείωσε το ενδιαφέρον του εγχειρήματος, αν και λόγω συσχετισμών δεν υπάρχουν ουσιαστικές πιθανότητες εκλογής, ευχήθηκε ευγενικά στον συνομιλητή του καλή επιτυχία και τον ευαρέστησε για την καλοσύνη να τον ενημερώσει. 
 Η επικοινωνία δεν «κράτησε» περισσότερο από τρία λεπτά, αλλά το ίδιο το γεγονός πιστοποιεί ότι οι δύο άνδρες- παρά το χαμηλό βαρομετρικό που προσδιορίζει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις σχέσεις των κομμάτων τους- διατηρούν μια καλή επικοινωνία και κινούνται μακράν των εντάσεων της καθημερινότητας. 
Συμβάλλει, προφανώς, το status ενός εκάστου, καθώς ο μεν Αλέξης είναι «νυν», ο δε Κώστας «πρώην»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: