Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Επίθεση Σαμαρά-Στουρνάρα στους ελεύθερους επαγγελματίες ...

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής από την επόμενη χρονιά θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα θέσει τέλος στην ...


υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που, όπως είπε, αποτελούσαν πάντα τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες απολάμβαναν τις ίδιες κοινωνικές παροχές, χωρίς να έχουν ανάλογη φορολογική συνεισφορά.
Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τέλος στο αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2014. «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται χωρίς αφορολόγητο για τα καθαρά κέρδη από το πρώτο ευρώ, έχοντας δυνατότητα να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες τους ακόμα και ασφαλιστικές εισφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

real.gr ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ από realmedialive

Για την κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα να μετατοπιστεί το φορολογικό βάρος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούσαν τα συνήθη -αν όχι μόνα- φορολογικά υποζύγια στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε τον τόνο της κυβερνητικής πολιτικής για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στην Ελλάδα η φορολογική πλάστιγγα γέρνει σε βάρος όσων πληρώνουν περισσότερο από όσο τους αναλογεί έναντι όσων φοροαποφεύγουν.
Με τις αλλαγές στη φορολογία διευρύνεται η φορολογική βάση, είπε, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός εξαλείφει το πρωτογενές έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών την ώρα που «έχει διανυθεί το 80% της πορείας μέχρι τη βιωσιμότητα του χρέους».
http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: