Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πιέζουν Καραμανλή για δημόσιες δηλώσεις υπέρ Σαμαρά!

Είναι γνωστό ότι ο Καραμανλής έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. Μιλά μόνο off the record και κάποιες από τις απόψεις που συζητά με συνεργάτες του βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως «διαρροές»! Το θέμα είναι ότι τελευταία το ...

κλίμα μεταξύ Μαξίμου-Καραμανλή είναι όντως τεταμένο, μετά την έκφραση δυσαρέσκειας από πλευράς Καραμανλή για τις τοποθετήσεις Σαμαρά – Στουρνάρα περί διετίας 2007 – 2009 και την άρνησή του να συμμετάσχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο (Επικρατείας) με το Στουρνάρα. 
Ο Καραμανλής δεν θα ήθελε (και ποιός θα ήθελε;) η κυβέρνηση «του δικού του» κόμματος να φτάνει στο σημείο να επικρίνει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ίδιου κόμματος, όταν ήταν αυτός πρωθυπουργός. 
Τώρα, σχετικά με τις παρασκηνιακές συζητήσεις, πρέπει να διευκρινιστεί ότι έχουν σημείο εκκίνησης τους καθημερινούς επισκέπτες στο γραφείο του στη Μαβίλη. 
Από πρώην υπουργούς έως απλά στελέχη που ζητάνε να τοποθετηθεί πάνω στα καίρια και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός: ύφεση, πτώση επενδύσεων, έλλειψη ρευστότητας, αυτοκτονίες, πλειστηριασμοί, άστεγοι, συσσίτια, φτώχεια, κλειστές επιχειρήσεις, συντάξεις πείνας, απολύσεις, χαράτσια, νέοι φόροι κλπ , κλπ. 
Όταν οι συνομιλητές του φέρνουν στο τραπέζι τόσο σοβαρά προβλήματα, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων, να εκφραστεί αρνητικά για όλα αυτά τα δεινά που περνά ο τόπος. 
Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.Μουγκός θα παραμείνει για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία κάποιων συμβούλων;
Σε τέτοιου είδους συζητήσεις δεν μπορεί να δηλώνει «ευχάριστη έκπληξη για την κυβέρνηση Σαμαρά», όπως απαιτούν πιεστικά οι περίεργοι εθνοπατριώτες του Μαξίμου!  Και δε γίνεται να κολλήσει η βελόνα στην "ευχαρίστηση του Σαμαρά"!

Αξίζει να σημειωθεί ότι: 
  • Ο Καραμανλής πράγματι έχει επιλέξει να μην παρεμβαίνει με δημόσιες τοποθετήσεις, αντίθετα από τον Γ. Παπανδρέου 
  • Οι πιέσεις, από Μαξίμου πλευρά, είναι #fact, είτε για δημόσιες δηλώσεις πειθήνιας στήριξης, είτε για ένα ραντεβού…
  • Το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με Καραμανλή γιατί αναμιγνύεται παρασκηνιακά στα εσωτερικά της ΝΔ ή στα πολιτικά πράγματα, άσχετα αν οι συνομιλητές-του είναι αυτοί που ζητάνε επίμονα να τοποθετηθεί στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. 
  • Ουσιαστικά οι εθνοπατριώτες του Μαξίμου ζητάνε από τον Καραμανλή να γίνει αόρατος. Μη βλέπει, μην ακούει, μη μιλά. Πολύ δύσκολο για κάποιον πολιτικό που είναι έντονα κοινωνικός και πολύ της παρέας. 
  • Επείγει ραντεβού Σαμαρά με Καραμανλή για επικοινωνιακούς λόγους. Το απαιτούν οι μιντιακοί προστάτες του Αντώνη Σαμαρά που ξέρουν ότι είναι απαραίτητη, αυτή τη στιγμή που διαλύεται το ΠΑΣΟΚ, η εικόνα του συμπαγούς κόμματος στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας … Ένα ραντεβού τους αρκεί! 
  • Η πλευρά Καραμανλή πιστεύει ότι ο Σαμαράς έχει αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του κόμματος και στο Μαξίμου γνωρίζουν αυτές τις διαφωνίες.
  • Το φιτίλι άναψε όταν ο Σαμαράς παραχώρησε δωρεάν στους καναλάρχες τις ψηφιακές άδειες. Τότε ο Καραμανλής έλαμψε δια της απουσίας του από την ψηφοφορία. Δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα.
  • Οι αναφορές Σαμαρά στη Γερμανία για τα "εφτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης" ήταν μήνυμα Σαμαρά προς Καραμανλή ... ¨να κάτσει καλά¨! Καθόλου διπλωματική κίνηση για κάποιον που πιστεύει ότι είναι μεγάλος διπλωμάτης(!). Στο 1993 αναφέρεται!
  • Σοβαροί συνομιλητές του Καραμανλή πιστεύουν ότι η ΝΔ έχασε τον βασικό κορμό των οπαδών της που είναι η μεσαία τάξη. Μια τάξη που ποτέ δεν συμπάθησαν οι "Φίλοι του Αντώνη Σαμαρά". Τους αποκαλούσαν πάντοτε υποτιμητικά "μεσαιοχωρίτες". Οι ευρωεκλογές θα δείξουν. Και τότε οι μέρες του Αντώνη θα είναι πλέον μετρημένες!
  • Δεν είναι λίγοι μέσα στη ΝΔ που πιστεύουν ότι τα "Ζάππεια" ήταν αντίστοιχης αξίας με το "Λεφτά Υπάρχουν" του Παπανδρέου. Υπερλαϊκίστικες επιλογές που δεν ταιριάζουν και δεν αξίζουν στη Νέα Δημοκρατία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: