Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

153 παλαμάκια! Με την ψυχή στο στόμα προχωρά η κυβέρνηση Σαμαρά

153 ψήφους εμπιστοσύνης έλαβε ξανά η κυβέρνηση. Οι «αντάρτες» παρά τις διαμαρτυρίες τους ξανασήκωσαν το χέρι. Η κοινωνική βάση της Συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) βράζει. Ο κόσμος έχει καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ...

μικρές επιχειρήσεις καλούνται για άλλη μια φορά να σηκώσουν τα βάρη των φόρων, της λιτότητας, της ύφεσης και της χρεοκοπίας. 
Η κυβέρνηση αφήνει ανέπαφο το βαθύ κράτος (τους πελάτες τους δηλαδή) και την ισχυρή οικονομικά τάξη της χώρας, η οποία για άλλη μια φορά προτιμά να κάνει το κορόιδο. 
Αυτοί έχουν δέσει το γάιδαρό τους. 
Έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα ζητώντας ενίσχυση και προγράμματα από την (δική τους) κυβέρνηση. 
Με αυτά τα μυαλά βέβαια δεν πάμε πουθενά. 
Η κρίση θα μεγαλώνει και το κενό μεταξύ κυβέρνησης και λαού θα γίνεται πιο βαθύ. 

Για την ιστορία: 
Με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η πενθήμερη συζήτησή του στη Βουλή η οποία χαρακτηρίστηκε από τα άδεια έδρανα και τους χαμηλούς σχετικά τόνους. 
Σύσσωμη η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2014 και αντιστοίχως σύσσωμη η Αντιπολίτευση τον καταψήφισε. 
Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός έλαβε:
  • 153 θετικές ψήφους (απουσίαζε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, συμμετείχε σε διεργασίες του ΝΑΤΟ),
  • 142 αρνητικές (απουσίαζαν οι τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.), αλλά και 
  • ένα «παρών» (Γιώργος Κασαπίδης, ανεξάρτητος, διαγραμμένοι από τη ΝΔ) . 
  • Συνολικά απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: