Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πελεγρίνης αποκαλεί δικτάτορα τον υπουργό Παιδείας

Εντελώς ανυποχώρητος ο πρύτανης του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης. Στη Σύγκλητο μάλιστα σήμερα επιτέθηκε ξανά στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αποκάλεσε εμμέσως «Φράνκο».
Ακολούθως μίλησε σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του ...

Πανεπιστημίου και δήλωσε περήφανος για τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου καθώς και ότι αισθάνεται «δέος» για την απεργία τους, αφού «δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους». 

Οι παριστάμενοι διοικητικοί υπάλληλοι που είχαν γεμίσει την αίθουσα εννοείται ότι τον αποθέωσαν, σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν. 

Ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης κατηγόρησε τον κ. Αρβανιτόπουλο για αυταρχισμό, λέγοντας ότι δεν περίμενε ότι η απεργία θα κρατούσε τόσο πολύ, ενώ πρόσθεσε ότι υπουργός προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του με νέα λάθη:
«Νομίζει ότι όλα λήγουν με μια τροπολογία για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αργία επειδή δεν απογράφησαν για να μοριοδοτηθουν», είπε χαρακτηριστικά. 
«Πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» που λειτουργεί υπέρ του υπουργού Παιδείας, αποκάλεσε το Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια. 

Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. 
Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία». 
«Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η... αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. 
Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε». 

Εντωμεταξύ η Σύγκλητος αρνήθηκε να παραπέμψει τον πρύτανη. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα του τμήματος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλη Τσινισιζέλη και προεδρεύων της Συγκλήτου, είναι ομόφωνη η απόφαση ότι δεν προκύπτει λόγος από πράξεις ή παραλείψεις του πρύτανη που να δικαιολογούν την παραπομπή του και ως εκ τούτου ούτε λόγος να τεθεί σε αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: